6 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportBátai Réka tarolt a hegyi maratonon

Bátai Réka tarolt a hegyi maratonon

Kimagasló eredményeket értek el a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. atlétái a június utolsó hétvégéjén megrendezett futóversenyeken. Halász Ádám Debrecenben meg sem állt a válogatottságot jelentő harmadik helyig, Bátai Réka pedig a hegyi maratonon húsz perccel előzte meg a második helyezettet.

Debrecenben rendezték az 1. Országos junior és U23 pályabajnokságot, amelyen Magyar Huba a junioroknál, Halász Ádám pedig az U23-as korosztályban képviselte a PSN Zrt. színeit, mindketten 5000 méteren álltak rajthoz. Magyar Hubának 3000 métertől ugyan szúrt az oldala, de így is a hatodik helyen ért célba.

Halász Ádám kellemes meglepetésre a harmadik helyen végzett a korosztályában, ezzel jogot szerzett a július 12-én, Ostravában megrendezendő cseh-lengyel-szlovák-magyar korosztályos válogatott versenyen való indulásra – mondta Fogarasi Sándor, edző.

Felsőtárkány adott otthont az idei maratoni hegyi országos futóbajnokságnak, amelyen a PSN Zrt. versenyzője, Bátai Réka színvonalas teljesítménnyel, 20 perccel a második helyen célba érő előtt megszerezte a győzelmet. A verseny nehézségi fokát mutatja, hogy a 42,195 méteres távon 1600 méter szintkülönbséget kellett legyőzniük az erdős terepen futóknak. Fogarasi Sándor a megmérettetés után úgy fogalmazott, hogy versenyzője teljesítménye, formája biztató a júliusi hegyi futó világbajnokság előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő