Biczó 200 pillangón ifjúsági olimpiai bajnok

A pénteki nap biztosan a magyar úszók remek szerepléséről marad emlékezetes a szingapúri ifjúsági olimpián. Három számban hat magyar versenyző indult, mindannyian bejutottak a döntőbe, és mind a hármat meg is nyerték – pécsi szempontból a legörömtelibb Biczó Bence (archív képünkön középen) elsősége, aki 200 pillangón nem talált legyőzőre.

Miután első fellépésén, 100 méteren nem igazán jött ki neki a lépés – mint tudjuk, ott „csak” 6. lett – pénteken, a hosszabb távon a lehető legfényesebb javítással rukkolt elő az immár a Pécsi Sport Zrt. égisze alá tartozó Pécs Városi Sportiskola Egyesület ifjú tehetsége. Biczó Bence a 200 méteres pillangóúszásban 50 méternél még negyedikként fordult (egy különösen hosszú elrugaszkodással a faltól), fél távnál pedig átvette a vezetést, és ezt követően már nem is lehetett megállítani.

Délelőtti, 1:58.63-as idejénél sokkal jobbat, 1:55.89-et úszott, így rendkívül magabiztosan nyerte meg a dél-afrikai Chad le Clos előtt a versenyt. Sántics Béla tanítványa (és persze a mester) számára azért is különösen örömteli e győzelem, mert Biczó tulajdonképpen emiatt a fellépés miatt kényszerült kihagyni a múlt heti, margitszigeti Európa-bajnokságot.

Amit a PVSE szakvezetője akkor igencsak nehezményezett, mondván a fiatalembernek az idejébe és az erejébe is bőségesen belefért volna mindkét viadal – ha a szövetség is úgy akarta volna. És mint a fővárosban utólag kiderült, Biczó egyéni csúcsa ott, a felnőtt Eb-mezőnyben is ezüstérmet ér(hetett) volna… Ez a mostani arany azonban vélhetően mindkettejüket kárpótolja az ott „elvesztett” medáliáért.

Hirdetés