6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaBirkózó vb-t rendez Pécs

Birkózó vb-t rendez Pécs

Kevesebb mint egy hónappal a július 8-ai ünnepélyes megnyitó előtt újabb mérföldkőhöz érkezett a pécsi egyetemi birkózó-vb előkészítése: a versenynek otthont adó Lauber Dezső Sportcsarnok teljes műszaki ellenőrzését is magában foglaló ülésén a Szervezőbizottság mindent az időterveknek megfelelő állapotban talált, így bátran mondhatjuk, Pécs felkészülten várja a résztvevő 30 ország küldöttségeit, összesen több mint 300 sportolót.

Az idei év egyik legrangosabb hazai rendezésű világeseménye, a július 7. és 12. közötti 11. Birkózó egyetemi világbajnokság házigazdája lesz Pécsett a PTE, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) a pécsi önkormányzat, illetve a PSN Zrt. közreműködésével.

A hároméves szervezői munka, amely a pécsi rendezői jog 2011-es lausanne-i elnyerése óta folyik, finiséhez és talán kívülről is leglátványosabb szakaszához érkezett. A Szervezőbizottság legutolsó ülésén aprólékosan áttekintette a több pontján kimondottan a vb-re megszépülő versenyhelyszínt (Lauber Dezső Sportcsarnok), illetve a delegációk szállását is. A résztvevő 30 ország (Ausztria, Brazília, Bulgária, Csehország, Egyesült Államok, Egyiptom, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Irán, Izrael, Japán, Kanada, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Mongólia, Németország, Oroszország, Románia, Sierra Leone, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Törökország, Ukrajna) versenyzői és a stábjuk a Tudásközpont és Kodály Központ szomszédságában álló, a közelmúltban teljes körűen felújított PTE Szalay László Kollégiumában pihenheti ki magát esténként.

Birkózás

A Szervezőbizottság titkára, Téczely Tamás (PTE) részletesen tájékoztatta az egybegyűlteket a további előkészületekről, így a már javában folyó akkreditációk állásáról, a transzferek és legkülönfélébb logisztikai feladatok előkészületeiről, a még szükséges technikai felszerelések beszerzéséről. Emellett már most igyekeznek a szervezők jól előkészíteni a versenyzők, delegációk szabadidejének hasznos eltöltését célzó kiegészítő kulturális programokat, amelyekhez Pécs, „a kultúra városa” nagyszerű lehetőségeket kínál júliusban is.

Kovács György, a MEFS főtitkár-helyettese köszönettel vette és értékelte a különböző szervezői csapatok vezetőinek további beszámolóit, majd a feladatterv pontosítása mellett azzal zárta a megbeszélést, hogy a legtöbb ponton az időtervnek megfelelő a verseny előkészítettsége, azaz minden esély megvan arra, hogy Pécs színvonalas, szakmailag is jól előkészített világbajnokságnak ad majd otthont.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő