Brillíroztak a pécsi úszók az országos bajnokságokon

A PSN Zrt. Sportiskola úszói két országos bajnokságon is rajthoz álltak május első hétvégéjén, a nyíltvízi ob-t Békéscsabán, a paraúszó ob-t pedig Hódmezővásárhelyen rendezték.

hirdetés


A PSN Zrt.-t négy versenyző képviselte a Békéscsabán megrendezett nyíltvízi medencés országos bajnokságon, amelyen pécsi szempontból szép eredmények születtek. Balogh Vivien az U17-es korosztály 5000 méteres gyorsúszásában harmadik helyen végzett, 1500 méteren pedig kevés hiányzott számára a dobogóhoz, végül a negyedik helyen ért célba.

Szép eredménnyel zárták a versenyt

Az országos paraúszó bajnokság több szempontból is különleges volt a pécsiek számára, hiszen a jelen és a jövő bajnokai mellett a 2012-es londoni paralimpián döntős helyezést elérő dr. Meilinger Csaba is rajtkőre állt és 50 méter gyorson be is zsebelte a bajnoki címet.

A fiatalok is letették névjegyüket az országos megmérettetésen, a 2009-es születésű Bartó Kinga élete első versenyén állt rajtkőre az ob-n és rögtön három számban is bizonyította, hogy helye van a legnagyobbak között. A PSN Zrt. Sportiskola paraúszójának a válogatott vezetőedzője, az Olimpiai Bajnokok Testületének tagja, Becsey János is gratulált. A pécsi paralimpiai bronzérmes Konkoly Zsófia minden számban rajthoz állt és paralimpikonhoz méltó módon meg is nyerte a futamait.

Hirdetés