10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportBronz az ügyvéd vb-n

Bronz az ügyvéd vb-n

Idén 17. alkalommal került sor a Mundiavocat megrendezésére, mely a világ ügyvédeinek labdarúgó világbajnoksága. A nagyszabású rendezvénynek, melyen több mint harminc országból összesen 75 csapat képviseltette magát, ezúttal Magyarország adott otthont Felcsút központtal.

A csapatok három korosztályban mérték össze tudásukat, Magyarországot a fiatalabbaknak szánt, Master kategóriában és az idősebb labdarúgóknak kiírt Legend kategóriában képviselte egy-egy csapat.

A Budapest Legend 10 induló közül, több brazil és argentin együttest is legyőzve végül az előkelő 3. helyen végzett. A mérkőzéseken a csapat tagjaként remek teljesítményt nyújtott több pécsi ügyvéd is, így dr. Turi Attila gyönyörű gólokkal, dr. Turi Ákos hibátlan védőmunkával, míg dr. Váradi Gábor kapus bravúros védésekkel járult hozzá a nemzetközi sikerhez.

A torna legjobb játékosa, Dr. Hergenrőder Tamás gólt fejel.
A torna legjobb játékosa, Dr. Hergenrőder Tamás gólt fejel.

A szintén nagy reményekkel induló Budapest Master 32 csapat közül kívánt a végső győzelemre törni és csoportgyőztesként jutott a nyolcaddöntőbe, ahol egy olasz gárdát legyőzve szintén továbbjutott. Ezt követően sikerült a legutóbbi világbajnok és Amerika kupa győztes Mexikót is két vállra fektetni, azonban az elődöntőben egy vitatható tizenegyessel a magyar csapat alul maradt a későbbi győztes, Rome Dream Team-mel szemben.

A 3. helyért vívott csatában sajnos nem sikerült a győzelem, így a csapat végül a 4. helyen zárta a tornát. Az együttesben helyet kapott dr. Lovas Tibor és dr. Hergenrőder Tamás is, akit utóbb a torna legjobb játékosának is megválasztottak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő