Bronzérmet szerzett Berta Dani

A Dél-Koreában zajló 28. Nyári Universiadé férfi párbajtőr versenyszámában 89 induló között két pécsi, Berta Dániel és Peterdi András is pástra lépett. Berta kiváló formában versenyzett, egészen a harmadik helyig menetelt.

A csoportkört követően a szintén bronzéremig jutó koreai Jung a legjobb 32 közé kerülésért állította meg Peterdi Andrást, akit csak egyetlen tussal tudott legyőzni ellenfele. Berta Dániel azonban magabiztosan menetelt az elődöntőig, ahol a végső győztes francia Borel állította meg.

Berta Dániel a július 8-ai csapatverseny előtt a következőképpen értékelte az egyéni küzdelmeket:

– Kínszenvedés volt számomra a 7 óra időeltolódás miatti átállás, általában akkor voltam igazán álmos, amikor fel kellett kelni. A selejtezőt hibátlanul, öt győzelemmel zártam, jó csoportom volt, így kipróbálhattam mindenféle stílust, kellően be is tudtam melegíteni a későbbi asszókra. A táblán az ötödik rangsort kaptam, szerencsére elkerültem a másik ágat, ahol a többi magyar volt. Már a csoportban is éreztem, hogy jól ment a vívás, a franciát leszámítva a holland Tulen volt a legnehezebb ellenfelem a nap folyamán, végig egálban vívtunk, nehezen éreztem rá a stílusára. A végén viszont szereztem egy kisebb előnyt, az idő is nekem játszott, így 15-12-vel bejutotta a legjobb nyolcba. Már ekkor nagyon boldog voltam, de éreztem, hogy ebben a versenyben még nagyon sok lehetőség van számomra. Az elődöntőbe kerülésért egy ukrán párbajtőrözővel kellett megmérkőznöm, akinek feküdt a vívása, végül 15-8-as eredménnyel kerültem a legjobb négy közé. Rettentő boldog voltam már akkor, hiszen biztos volt, hogy érmet szereztem. A francia Borel jóval rutinosabb és jobb vívó nálam, felnőtt Európa és világbajnoki győztes, nem mellesleg később megnyerte az Universiadét is. Bakuban vívtam vele először a csoportban, ott 5-4-re nyertem, de ez teljesen más szituáció volt.

Dani hozzátette: maximálisan elégedett a teljesítményével és az eredményével, az egyéni bronzérmével.

 

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés