11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaBudaörsről érkezett a PMFC első nyári igazolása

Budaörsről érkezett a PMFC első nyári igazolása

Marques-Airosa Patrik komoly NB II.-es rutinnal rendelkezik, támadásban és védekzéseben egyaránt segítségére lehet a PMFC-nek a következő szezonban.

Szépen lassan elkezdett alakulni a PMFC labdarúgócsapatának kerete a következő szezonra. A Merkantil Bank Ligában negyedik helyen záró pécsiek az utóbbi napokban sorban jelentették be azt, hogy mely játékosok folytatják máshol pályafutásukat (Óvári, Hermány,  Németh, Gajág, Bajner, Batizi-Pócsi), majd jöttek azok a hírek is, hogy a lejáró szerződésű futballisták közül kikkel hosszabbított a klub (Geiger, Grabant, Katona, Preklet). Most pedig megvan az első új igazolsá is.

A szontén NB II.-es Budaörsről érkezik Pécsre Marques-Airosa Patrik. A 26 éves játékos angolai és magyar felmenőkkel rendelkezik, utánpótlás éveit Újpesten töltötte, ahol egészen a felnőtt csapatig jutott, a Magyar Kupában és a Ligakupában pályára is léphetett ott. Marques-Airosa 2015 óta azonban a Budaörs színeiben szerepelt, ott 99 NB II.-es, és 14 kupameccsen lépett pályára. Annak ellenére tehát, hogy esetében még egy fiatal játékosról beszélhetünk, a tapasztalatnak sincsen már híján.

A PMFC honlapjának nyilatkozva a klub új szerzeménye azt mondta, hogy védekezésebn a jobb, támadásban a bal oldalon érzi magát a legjobban, előző klubjában mind a két pozícióan bizonyított már korábban.

– A felnőtt csapat futballfilozófiájához tartozó játékos-profilba illeszkedő focistákat keresünk, és véleményünk szerint ebbe tartozik Marques is – mondta róla Kulcsár Árpád, a PMFC spotszakmai igazgatója. –  A pálya mindkét oldalán, akár védekezésben és támadásban egyaránt bevethető labdarúgóról beszélünk, akinek legnagyobb erőssége a sebességében rejlik, amiatt pedig már tavaly a látómezőnkben került és folyamatosan figyelemmel követtük a szereplését.

Fotó: Kurdi József / PMFC

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő