10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaBudapesti körversenyen mérettették meg magukat a pécsi vívók

Budapesti körversenyen mérettették meg magukat a pécsi vívók

Hat fegyvernem Európai Kadét (U17) Körversenyének adott otthon Budapest és Gödöllő, amelynek párbajtőr versenyszámaiban a PTE-PEAC-PVSE vívói is megmérettették magukat.

Az Angyalföld Kupán, a viadal hagyományainak megfelelően, idén is népes mezőny (22 nemzet 206 vívója) lépett pástra. A pécsiek közül Peterdi Bence szerepelt a legjobban: a 31. helyet szerezte meg. Peterdi, miután 3 győzelmet és 3 vereséget gyűjtött be a körben, legyőzte szlovák majd orosz ellenfelét, ezt követően a legjobb 32 között mind az egyenes- mind a vigaszágon egy-egy orosz versenyző bizonyult jobbnak nála.

A többi pécsi induló a körből továbbjutott, de az első direkt kieséses asszóban már nem járt sikerrel egyikőjük sem, így Molnár Levente a 114., Tóth Gergely a 125., Kajli Ákos a 153. helyen végzett. A lányoknál kevesebben neveztek be: 6 nemzet 64 vívója indult a versenyen. Itt Hajdu Rékának sikerült a 32-es táblára kerülés.

Hajdu a körből 4 győzelem, 2 vereség mérleggel jutott tovább, majd magyar ellenfelét felülmúlva jutott tovább. Ezután viszont mind magyar mind szerb riválisa legyőzte őt, így végül a 29. lett, Öhlmüller Sarolta a 35. helyet szerezte meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő