Büntetést fizet a PMFC

A Pécs 600 ezer, a Debrecen és a Ferencváros 400 ezer forint büntetést kapott szurkolóinak viselkedése miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától.

hirdetés

Az OTP Bank Liga múlt hétvégi, első fordulójában a PMFC drukkerei az MTK elleni mérkőzésen – akárcsak a debreceni szurkolók Nyíregyházán – “többször, folyamatosan kiabálták a Palesztinára vonatkozó politikai üzeneteiket, emellett megbotránkozatásra okot adó rigmusokat kiabáltak” – áll a közleményben. A ferencvárosi szurkolók ugyancsak politikai tartalmú üzeneteket kiabáltak Kecskeméten.

A Haladás-Újpest találkozóval kapcsolatban a hazaiakra 100, a vendégekre 200 ezer forint büntetést szabtak ki. A Nyíregyháza 100 ezer forintot fizet.

A szövetség jelezte, hogy a pénzbüntetésekből befolyó összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott, a hazai labdarúgás szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt rászoruló és arra érdemes személyeit támogató Focisegély Alapítványhoz kerül.

A hétvégi fordulóban kiállított játékosok közül Kovács István (Videoton) és Villám Balázs (Dunaújváros) két-két, a ferencvárosi Mateo Pavlovic pedig egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.