Büntetőt rontott és kikapott a PMFC

A Győri ETO hazai környezetben magabiztos győzelmet aratott a találkozó elején tizenegyest hibázó Pécs ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján.

hirdetés

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Győri ETO FC – PMFC-Matias 3-0 (1-0)

Győr, 3600 néző, v: Szilasi

gólszerzők: Priskin (45., 92., a másodikat 11-esből), Pátkai (88.)

sárga lap: Lang (12.), Priskin (68.), illetve James (30.), Tadejevic (39.), Frank (80.)

Győr: Cellar – Kamber, Lang, Lipták, Windecker – Pátkai, Bucsa (Kerékgyártó, a szünetben), Kvilitaia (Nagy Á., a szünetben) – Rudolf (Mayer, 72.), Priskin, Koltai

Pécs: Helesfay – Nagy J. (Pauljevic, a szünetben), Balogh B., Ojdanic, Tadejevic – Fröhlich, Márkvárt, James, Kővári (Weitzer, 76.), Rácz (Szatmári, 62.) – Frank

A Pécs a 12. percben büntetőhöz jutott, de Márkvárt elhibázta a lehetőséget, illetve a győri kapus kivédte a próbálkozást, s a hazaiak ezután feléledtek. Előbb helyzetekig és kapufáig, majd a játékrész lefújása előtti pillanatban gólig is eljutottak, így előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, a hajrá azonban ismét a Győrnek sikerült sokkal jobban: a 88. percben Pátkai egyéni megmozdulása révén kétgólosra duzzadt a különbség, a kegyelemdöfést pedig a duplázó Priskin adta meg, miután – már a hosszabbítás perceiben – értékesített egy büntetőt.