10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaCsaládi program lehet a kispályás foci

Családi program lehet a kispályás foci

Miután öt nagy létesítményénél a megalakulás, illetve az átvétel körüli felfokozott adminisztrációs teendők lassan kezdenek a „hétköznapi” üzemeltetés normális kerékvágásába áttérni, fokozatosan újabb teendőkkel bővül a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. feladatköre. 2011-től ezek egyike lesz a városi kispályás labdarúgó-bajnokság továbbvitele, ahol az eddigi értékek megőrzése mellett bővítő, fejlesztő ötletekkel igyekeznek még többek számára vonzóvá tenni a sportágat.

Valószínűleg a bajnokság több évtizedes történetében még sohasem szólt bele az időjárás olyan mértékben a játékba, mint éppen 2010-ben – emlékezzünk csak, a hatalmas esőzések miatt rögtön egyhónapos csúszással rajtolt a Hummel-kupa.

És bár ezúttal sokáig a víz volt az úr a Várkői-stadionban, a sorozat egyik rákfenéje továbbra is a vízhiányra, pontosabban a locsolás korlátozott lehetőségeire vezethető vissza. A salakos pályákon ugyanis az időszakos öntözés ellenére is folyamatosan nyelik a port a játékosok, nem csoda, hogy hosszú évek óta dédelgetett álom a műfüves pálya a Verseny utcában.

Ahogy a tavaszi-őszi sorozat lebonyolítását a Melitta SE-től 2011-ben átvevő Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila fogalmaz, számos tervük között is előkelő helyen szerepel e gond orvoslása, és igyekeznek mielőbb megtalálni a forrásokat a salakos pályák legalább egy részének műfüvessé alakításához.

Ám míg ehhez biztosan országos pályázati forrásokra is szükség lesz, akad néhány, „házon belül” megoldható feladat is, amellyel ugyancsak a meccsekre kilátogatók komfortérzetét növelhetik. Tervezik így az öltözők bővítését, megújítását, egy állandó és bővebb választékú büfé üzemeltetését is.

Sőt, bár tudják, hogy a kispályás foci szinte kizárólag a férfiak sportja, egyre inkább olyan körülményeket szeretnének teremteni, hogy legalább szurkolóként elkísérhesse őket a család – a gyerekeket vonzó, kiegészítő sportos programokra, játékokra gondolva elsősorban.

Bár a takarékosabb üzemeltetés is a szempontok között szerepel, ez nem zárja ki a nevezési díjak esetleges szolid csökkentését sem – mindez pedig együttesen talán ahhoz is hozzájárulhat, hogy az egy évtized alatt 96-ról immár 80-ra csökkent csapatlétszám ismét növekedésnek induljon.

A tavaszi rajt messze van még, ám a PSN Zrt. máris várja a majdani nevezni szándékozók, vagy csak érdeklődők jelentkezését – egyrészt az [email protected] e-mail címen, másrészt a társaság új sportszervezője, az egykori FIFA-bíró Ábrahám Attila 30/952-8598-as mobilján.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő