5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportCsányi szerint van igény a magyar futballra

Csányi szerint van igény a magyar futballra

Csányi Sándor elnök kedden elégedetten értékelte a Magyar Labdarúgó Szövetség elmúlt éves tevékenységét a szervezet Telkiben rendezett 111. rendes küldöttközgyűlésén.

„Az elmúlt évben szövetségünk pénzügyi stabilitása helyreállt, vannak forrásaink a következő évek fejlesztéseihez, továbbá az infrastruktúra és az utánpótlás-nevelés terén is van előrelépés” – mondta Csányi Sándor. „A fiatalok létszámának növekedése azt mutatja, van igény a magyar futballra. Az MLSZ apparátusa hatékonyan, jól és költséghatékonyan dolgozott, enélkül lehetetlen lett volna ennyi pénz áramoltatását és szabályszerű elszámoltatását megoldani”.

Az elnök kiemelte, az MLSZ mérlegfőösszege a tavalyi 3,8 milliárd forintról 11,4 milliárdra emelkedett. Az utolsó szalmaszálnak nevezte a társaságiadó-kedvezményt, amelynek segítségével 13,3 milliárdot tudtak lehívni, illetve utánpótlás-nevelésre és infrastruktúra-fejlesztésre felhasználni a sportszervezetek.

Csányi hozzátette, a következő szezonra 1500 beérkező pályázattal számolnak, az igények elérhetik a 60 milliárd forintot is. Az MLSZ-nek is joga volt TAO-igények benyújtására, s végül 4,2 milliárd forintnyi támogatást hagytak jóvá a szövetség számára. Hangsúlyozta: jelentősen nőhetnek a televíziós jogdíjakból származó bevételek a közeljövőben, majd beszélt a kiadásokról, és részletezte a közelmúlt legfőbb eseményeit.

Berzi Sándor alelnök felhívta a figyelmet a világfutball legnagyobb adminisztratív eseményére, a jövő heti, budapesti FIFA-kongresszusra, amelyet 1909 és 1930 után harmadik alkalommal rendez meg a Magyar Labdarúgó Szövetség, immár 208 tagország képviselője számára.

A közgyűlés hozzászólások, javaslatok, illetve ellenvetések nélkül elfogadta a napirenden szereplő szakmai és pénzügyi beszámolókat, terveket, illetve az adminisztratív jellegű alapszabály-módosításokat. A válogatott mérkőzések és az összes MLSZ által szervezett versenyprogram vagyoni értékű jogainak pályázati úton történő értékesítésével kapcsolatban teljes körű felhatalmazást adott a szövetség elnökségének részére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő