12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportCseh Lászlónál is jobb időt úszott

Cseh Lászlónál is jobb időt úszott

A PSN Zrt. Sportiskola 18 éves úszója, Kenderesi Tamás a kecskeméti országos ifjúsági bajnokságon elért 1:56,59 perces idejével a 200 pillangó világranglistájának élcsoportjába került, ezzel pedig a nancsingi ifjúsági olimpia egyik esélyesévé lépett elő.

Miközben Rómában Pulai Bence 1:58.27 perces idővel győzött a Hét domb nemzetközi úszóversenyen, Kenderesi káprázatosan teljesített Kecskeméten, a PSN Zrt. Sportiskola versenyzője hatalmas egyéni csúccsal elsőként csapott a célba, amivel a római mezőnyt is maga mögé utasította volna.

– Kissé még felfoghatatlan számomra az időeredmény és az is, hogy utazhatok Nancsingba, az ifjúsági olimpiára. Igazából a berlini felnőtt Európa-bajnokságra szerettem volna kijutni, de mivel ennek az időpontja megegyezik az augusztus 16-28. között esedékes ifjúsági olimpiával, ezért nem megyek a német fővárosba. Természetesen az ifjúsági olimpia is nagyon jó bemutatkozás lesz, legalább akkora esemény, mint az Eb, ha nem nagyobb – mondta Tari Imre tanítványa, Kenderesi Tamás.

– A tavalyi ifi ob-n második lettem, akkor az idei győzelmet tűztem ki célul, ami sikerült is. Bár mindhárom pillangó számban szerettem volna nyerni, ez 50 méteren nem sikerült. Céljaim között szerepel még a négy hét múlva esedékes ifi Eb-n a 200 pillangó aranyérme, mindent megteszek érte – tette hozzá Kenderesi, akinek az időeredménye az idei világranglistán jelenleg a tizenegyedik, ezzel Cseh Lászlót is megelőzve a legjobb magyar eredmény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő