Cselgáncs Eb: Mészáros a bronzért küzdhet

A 70 kg-ban címvédő Mészáros Anett a bronzéremért küzdhet az Isztambulban zajló olimpiai selejtezős cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A Honvéd-Kipex dzsúdósa a lengyel Katarzyna Klys és a német Kerstin Thiele hosszabbításos legyűrése után alig fél órával, az elődöntőben az olimpiai ezüstérmes, világ- és kétszeres Európa-bajnok holland Edith Bosch-sal találkozott. Edzője, Toncs Péter a meccs előtt csak annyit mondott az MTI-nek: “A sérülések miatt Anett az elmúlt nyolc hónapban mindössze egy Európa Kupán indult, úgyhogy most inkább csak a szíve viszi előre. Ez a Bosch elleni meccs inkább birkózás lesz…”

A két világklasszis dzsúdós hetedik összecsapása – eddig 3-3 volt az állás, de a tavalyi vb-elődöntőben a 23 éves magyar bizonyult jobbnak – nem hozott értékelhető akciót, Mészárost háromszor, riválisát pedig kétszer intették, így utóbbi nyert vazaarival.

Mészáros ellenfele a harmadik helyért az olimpiai második, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok francia Lucie Decosse lesz.

Az éremcsaták magyar idő szerint 16 órakor kezdődnek.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés