8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportCsonka Zsófia magabiztosan lett Budapest bajnoka

Csonka Zsófia magabiztosan lett Budapest bajnoka

Június első hétvégéjén rendezték a sportlövők nyári Budapest-bajnokságát, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola negyedik olimpiájára készülő sportlövője, Csonka Zsófia magabiztos győzelmet aratott.

Csonka Zsófia, 587 körös teljesítményét a második helyen Tobai-Sike Renáta 575-ös eredménnyel követte, a harmadik helyen pedig Mihalkó Nikolett végzett 571-es eredménnyel.

Csonka Zsófia sportlövő céloz a pécsi lőtéren 2016. május 3-án. A sportoló kvótát szerzett a riói nyári olimpiára sportpisztoly 30+30 kategóriában. (fotó: Sóki Tamás)
Csonka Zsófia sportlövő céloz a pécsi lőtéren 2016. május 3-án. A sportoló kvótát szerzett a riói nyári olimpiára sportpisztoly 30+30 kategóriában. (fotó: Sóki Tamás)

– Sikerült megvalósítanom azt, amit elterveztem, így ez az eredmény minden szempontból jól jött. De nincs időm a pihenésre, hamarosan indulok Franciaországba, ahol egy nemzetközi edzőtáborban veszek részt. Az edzések mellett lesz módunk versenyezni is, minden versenyszámban két megmérettetést rendeznek, ez pedig nagyon jól jön a riói olimpia előtti véghajrában. Versenyen lehet versenyre készülni, ebben a periódusban ez még inkább igaz. Az edzésen begyakorolt mozgásokat, mentális gyakorlatokat véglegesítem, figyelem magam, hogy van-e még csiszolni való, ezért is volt többek között jó lehetőség a fővárosi verseny is – árulta el kérdésünkre Csonka Zsófia, akire még egy világkupa, egy kisebb nemzetközi felkészítőverseny, majd egy edzőtábor vár a riói indulás előtt.

Fotó: Sóki Tamás

Előző cikk
Következő cikk
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő