4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportDagadtak a pécsi izmok hazánk legrangosabb testépítőversenyén

Dagadtak a pécsi izmok hazánk legrangosabb testépítőversenyén

Pécsről többen is igen jó helyen zártak a napokban megrendezett Superbodyn, amely a legrégebbi és egyben legrangosabb testépítőverseny Magyarországon, ahol rengeteg kategóriában indulhatnak a versenyzők, ráadásul a legnagyobb összdíjazásért a magyar megmérettetések közül. A sportág legismertebb magyar képviselői sokan innen indították karrierjüket, ezért óriási dolog jól szerepelni.  

Bikini modell kategóriában két pécsi lány is csodás eredményt ért el. Pocsai Réka ezüst-, Zaláni Kiss Luca pedig bronzérmet hozhatott haza. A szintén pécsi Pozsgai Zsolt pedig a verseny Grand Prix (GP) kategóriájában indult, amely az egyik legnehezebb a Superbodyn.

– Tavaly nézőként vettem részt a Superbodyn, és olyan remek hangulatú volt, hogy eldöntöttem, a következőn mindenképpen indulni szeretnék. Egyáltalán nem csalódtam, hatalmas élmény a backstage-ben a magyar testépítés szupersztárjait látni testközelből, készülni a színpadra lépésre; vagy az amerikai sztárfellépővel, az idei Mr. Olympiaval, Brandon Curryvel találkozni. A versenyszezonomban erre az eredményemre vagyok a legbüszkébb – mesélte élményeit Pocsai Réka lapunknak.

Zaláni Kiss Luca idén harmadik éve vett részt a rangos megmérettetésen, mindig nagy vágya volt dobogóra állni, ami most sikerült is.

– Ezt a versenyt bármelyik másiknál sokkal jobban várom mindig; a légkör, a versenytársak, az egész rendezvény különleges a számomra. Két éve hatodik, tavaly ötödik, idén pedig harmadik lettem a kategóriámban. Mérhetetlen boldogságot éreztem, végre kifizetődött a több éves kemény munkám. Természetesen nagy álmom a dobogó legfelső fokára állni, meglátjuk, mit hoz még a jövő – nyilatkozta lapunknak a sportoló.

Balról jobbra: Pocsai Réka, Till Bernadett, Zaláni Kiss Luca (Forrás: Scitec Nutrition Facebook)

Pozsgai Zsolt a verseny Grand Prix (GP) kategóriájában indult, amely speciális, mert nincsen súlykorlátozás. Célja a tízfős döntőbe jutás volt, ami sikerült is neki. Korábban több versenyen aratott győzelmet, de elmondása szerint a Superbody teljesen más, ott már a döntőbe jutás is nagyon nehézkes lehet, főleg mióta nincsen magasság szerinti osztályozás sem.

– Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, nem ez volt a fő versenyem. Olyannyira, hogy komoly szénhidráttöltést sem csináltam, kvázi a formaidőzítés nem volt tökéletes, mégis sikerült elképesztő formát hoznom. Minden túlzás nélkül elmondhatom, hogy Európa legerősebb versenyén, a legdurvább kategóriában egyáltalán elindulni sem kis dolog. A döntőbe jutás után a 9. helyet értem el, de minden idők legerősebb Superbodyján, szóval egy cseppet sem vagyok elégedetlen, sőt. A következő versenyemen, nem titok, a győzelem a célom. Remélem, hogy a formaidőzítés úgy sikerül, ahogyan elterveztem – nyilatkozta a testépítő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő