Dárdai ismét nagy győzelmet aratott

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hazai pályán 2-0-ra legyőzte a táblázaton mögötte álló Schalkét. A Bundesliga 26. fordulójának pénteki nyitómérkőzése előtt a 3. helyen álló Hertha és a Schalke között egyetlen pont volt a különbség: 42 volt Dárdaiéknak, 41 a Schalkénak (de még az 5. és 6. helyezett Mainz és Mönchengladbach is ott volt közvetlen mögöttük 40 és 39 ponttal) – írja az Index.

hirdetés

Dárdaiéknak nem volt biztató előjel, hogy a Schalke négy veretlen bajnoki meccsel a háta mögött érkezett Berlinbe, míg a Hertha az előző körben kikapott. Ehhez képest több mint 51 ezer néző látta a meccset.

A hazaiak a 42. percben szerezték meg a vezetést, a bosnyák Vedad Ibisevic lőtte a gólt, akinek ez már a nyolcadik találata volt a Schalke ellen.

A végeredményt a 20 éves középpályás, Niklas Stark a 65. percben állította be – a Nürnbergből erre a szezonra igazolt játékosnak ez volt a 13. meccse, és azon az első gólja a Hertha színeiben.

A Hertha ezt megelőzően 2006-ban verte utoljára a Schalkét (akkor is 2-0-ra), azóta 2 döntetlen és 12 vereség volt ellenük a mérleg. Dárdai csapatának idén ez volt a 13. hazai meccse, és nyolcadik alkalommal nyertek.

A Bundesliga 34 fordulós, vagyis 8 kör van még hátra. A berlini csapat még fogadja a Bayernt, megy a Mönchengladbachhoz és a Mainzhoz, a másik öt meccsét viszont könnyű ellenfelekkel játssza. A német bajnokságból 3+1 csapat szerez jogot BL-indulásra, az 5. és 6. helyezettek az Európa Ligában indulhatnak. A Hertha előnye az 5. helyhez képest 5, a nemzetközi kupaindulást nem jelentő 7. helyhez képest 8 pont.