Dárdai nem fél a román meccs előtt

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az elutazás előtt közvetlenül azt mondta, nincs benne veszélyérzet a szombati, romániai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

“Meg vagyok elégedve, jól dolgoztak a fiúk, jobban is, mint vártam, ezért is vagyok rendkívül nyugodt” – jelentette ki a 38 éves szakvezető pénteken délelőtt, a Liszt Ferenc repülőtéren tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, jól sikerült a csapat fizikális és mentális felkészítése is, így nem lehet kifogás majd a meccset illetően.

Dárdai a kezdő tizeneggyel kapcsolatban megjegyezte, hogy a keretben két játékosnak kisebb sérülése van, ami befolyásolhatja a döntését, de azt nem kívánta elárulni, kikről van szó. Ugyanakkor az M1 Ma Reggel című műsorában korábban úgy nyilatkozott: Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt a csütörtöki edzésen megsérült.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint sikerült-e elérnie, hogy megakadályozza a játékosok túlpörgését, az edzői pályafutása első válogatott meccsére készülő szakember úgy felelt, hogy szerdán meg kellett szakítani a tréninget a túlzott rohanás miatt. Megjegyezte, sokkal nehezebb a túlmotivált játékosokat visszafogni, mint egy futballistát “rugdosni”, hogy dolgozzon nagyobb elánnal.

Dzsudzsák Balázs kijelentette, nem foglalkoznak azzal, hogy mióta nem nyert a nemzeti együttes Romániában (56 éve). Mint mondta, minden körülmény adott volt, hogy tökéletesen felkészüljenek, nyugodtan teltek a napok a telki edzőtáborban. A Dinamo Moszkva szélsőjével egyetértve Juhász Roland is úgy vélte, jó felkészülésen vannak túl.

Dárdai személyét illetően Dzsudzsák azt emelte ki, hogy a pozitív attitűd, amit képvisel, azt eredményezte, hogy tele voltak önbizalommal az edzéseken és elhitette velük, nem rosszabbak, mint a románok. Juhász szerint Dárdai azt képviseli edzőként, amit játékosként is, a német mentalitást hozta magával a válogatottba.

A magyar csapat szombaton – közép-európai idő szerint – 18 órától csap össze a román együttessel.

Hirdetés