Dárdai Pál kapta Pécs város sportdíját

A város napja alkalmából ifj. Dárdai Pál kapta a „Pécs Város Testnevelési és Sport Díja” kitüntetést a labdarúgás területén elért eredményei, valamint kiemelkedő sportolói tevékenysége, kiváló eredményei elismeréseként. A Hertha BSC első csapatától idén visszavonult Dárdai kétszáznyolcvanhat Bundesliga mérkőzésével a klub rekordere.

A város egyik legsikeresebb labdarúgója személyesen nem tudott megjelenni a díjátadón, hiszen rengeteg elfoglaltsága miatt szinte csak karácsonykor látogat Pécsre, így a kitüntetést édesapja, a PMFC utánpótlásánál dolgozó id. Dárdai Pál vette át helyette.

– Nagyon jó érzés a város egyik kitüntetettjének lenni. Sokat kellett dolgozni, tenni ezért a díjért, ki kellett érdemelni. Úgy gondolom, nemcsak a labdarúgásban elért eredményeimért esett rám a választás, hanem azért is, mert a gyerekek példaképének számítok, s igyekszem a magánéletben is példaként szolgálni mindenkinek, szerintem ez fontos egy sportolónál – mondta el lapunknak ifj. Dárdai Pál. A labdarúgó kiemelte: minden nyilatkozatában igyekszik Magyarországot dicsőíteni, Pécs pedig egyszerűen a szíve csücske, hiszen innen származik, és ide is jár haza.
A harmincöt éves légiós befejezte már aktív pályafutását, jelenleg a Hertha U23-as csapatánál edz, ahol – ugyan túlkorosként, de – néha még pályára is szokott lépni.

– Miután visszavonultam a profi labdarúgástól, a Hertha utánpótlásánál kaptam munkát. A tizenhárom éven aluliaknak tartok edzéseket, múlt hétvégén például a bajoroknál vettünk részt egy tornán, ahol a tizenhat csapat közül a harmadikak lettünk, még a Bayernt is sikerült megvernünk. Külön öröm számomra, hogy a csapat egyik játékosa a fiam, Palkó – beszélt a profi karrier befejezése utáni teendőiről Dárdai, aki hamarosan az UEFA A-licences edzői képzését is elkezdi.
Dárdai Pált arról is kérdeztük, lát-e esélyt arra, hogy hazatérjen Pécsre, és akár édesapjával együtt edzősködjön a PMFC valamelyik csapatánál. A hatvanegyszeres válogatott labdarúgó erre azt válaszolta, hogy mivel mindhárom fia Németországban jár iskolába, nagy váltás lenne nekik Magyarországra költözni. Így ez csak akkor lehetséges, ha már befejezték az iskolát.

Tasi Tímea írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés