10 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaPontlevonással fenyegetik a Pécset

Pontlevonással fenyegetik a Pécset

A korábbi játékosával, Nagy-Bujdosó Nórával történt megállapodásának megfelelően ma (péntek) délutánig fizetni akar a Pécs 2010 női kosárlabdacsapata, melyet a magyar szövetség versenybizottsága csütörtökön játékengedély-kiadási tilalommal, illetve a november 25. utáni meccsei pontlevonásával büntetett tartozásai miatt.

A bizottság a Nagy-Bujdosó és a baranyai gárda másik korábbi játékosa, Fegyverneky Zsófia által beadott panaszokat tárgyalta meg csütörtökön, s a kosarasoknak adott igazat a klubbal szemben. A döntése pedig azzal jár, hogy a tartozások törlesztéséig a november 25-e után kiírt mérkőzések után egy-egy pontot levonnak majd a csapattól.

Az NB I-es gárdát működtető Pécsi Női Kosárlabda Kft. a Nagy-Bujdosóval szemben fennálló tartozást elismerte, s Albert Tamás ügyvezető pénteken az MTI-nek elmondta: azon vannak, hogy – a korábbi megegyezésnek megfelelően – péntek délutánig sikerüljön fizetniük.

Fegyverneky ügyében a klub álláspontja szerint a szerződéséből származtatott tartozást már korábban átütemezték, s annak az október 31-ig esedékes részletét kifizették, s az erről szóló igazolást megküldték a versenybizottsághoz. Az utolsó részletet pedig január 31-ig kell kifizetniük. Bodnár Péter, az MKOSZ ügyvezető igazgatója ugyanakkor az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a pécsi klub és a játékos ügynöke által aláírt tartozás-elismerési igazolás, illetve az átütemezésről készült dokumentum ellenére a kosárlabdázó – állítása szerint – még nem kapott pénzt.

A bizottság előtt a pécsiek nem tudták igazolni, hogy törlesztettek volna Fegyvernekynek, csupán azt, hogy egy Kft.-nek utaltak pénzt, ahonnan szerintük a játékosnak meg kellett volna kapnia az összeget. Fegyverneky ugyanakkor azt mondja: nem jutott a pénzéhez.

A versenybizottság határozata ellen fellebbezéssel élhet a klub, ám Albert Tamás jelezte, erről csak akkor tud nyilatkozni, ha kézhez kapják az ítéletet, s az írásos indoklást.

A vasárnapi, Győr elleni rangadóra a Pécsi Zebrák szurkolói csoport gyűjtési akciót kezdeményezett. Két, közjegyző által lezárt gyűjtődobozt helyeznek ki a Lauber Dezső Sportcsarnokban, s a meccs alatt összegyűlt pénzadományokkal a Pécs 2010-et segítik majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő