A Diósgyőrrel száll harcba a döntőért a PEAC-Pécs

Március 26-án, 18 órakor rendezik a női kosárlabda bajnokság elődöntőjének első mérkőzését Pécsett, amelyen a PEAC-Pécs a DVTK együttesét fogadja a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

hirdetés

A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata sikerrel vette az akadályt, hétfőn legyőzte a Szekszárdot a negyeddöntős párharc harmadik mérkőzésén, s ezzel bejutott a legjobb négy közé. Djokics Zseljko tehát bevezette tanítványait az elődöntőbe, ahol majd a honi élvonal egyik legerősebb együttesével, a Diósgyőrrel találkoznak – a két győzelemig tartó csata első meccsére most csütörtökön kerül sor Pécsett.

És ezen a nagyon fontos mérkőzésen nem lesz ott csapata kispadjánál a pécsi vezetőedző. A Szekszárd elleni hétfői összecsapáson ugyanis két technikait is adtak neki a játékvezetők: az elsőt azért, mert a második negyed utolsó akciójánál lépéshibát reklamált az egyik szekszárdi játékosnál, a másodikat pedig az utolsó negyedben, amikor saját játékosának, Kiss Virágnak kiabált vehemensen – valóban a pályán állva. A két technikai, vagyis a kizárás automatikusan egymeccses eltiltást von maga után, így hát Djokicsnak át kell adnia a stafétát kollégájának, Borisz Maljkovicsnak.

A két győzelemig tartó elődöntős párharc programja.
Március 26., csütörtök, 18.00: PEAC-Pécs–Diósgyőr
Március 30., hétfő, 18.30: Diósgyőr–PEAC-Pécs
Harmadik meccs (ha kell): április 2., csütörtök, 18.00: PEAC-Pécs–Diósgyőr