13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaDöntőben Rátgéber juniorjai

Döntőben Rátgéber juniorjai

Miután a MAFC otthonában 17 pontos vereséget szenvedett a Rátgéber Akadémia junior fiú csapata, Pécsett egy fantasztikus hangulatú mérkőzésen fordítani tudtak, és 79-60 arányú győzelemmel döntőbe jutottak Pongó Marcellék. Interjú Ivica Mavrenskivel, a junior döntősök edzőjével.

Budapesten, a MAFC otthonában 85-68-as vereséggel kezdték a keresztjátszást a Junior Kiemelt Bajnokságban Ivica Mavrenski játékosai, akik között a sérültekkel együtt is mindössze két 1996-os játékos található. Három nap múlva, a visszavágón viszont nem feltartott kézzel mentek ki a pályára a Rátgéber Akadémia tavaly kadett ezüstöt nyert tanítványai.

A félidőben már 10 ponttal vezettek, a harmadik negyedben pedig már 23 pont is volt a különbség a Pécs javára. A telt házas mérkőzés végjátékában a MAFC feljött 17 pontra, amely hosszabbítást jelentett volna, ám Mavrenski csapata nem hibázott, a 19 pontos győzelem pedig junior döntőt ért a csapat számára.

Ivica Mavrenski, a PVSK-PANNONPOWER volt edzője, a junior fiú csapat vezetőedzője szerint minden játékosnak egyetlen feladata van: a maximumot adni.

– Mindegy, hogy egy percet, négyet vagy ötöt tölt a pályán egyszerre. Ha így játszanak, győzhetnek. A legfontosabb, hogy jó játékosokat képezzünk. Az eredmények pedig előbb vagy utóbb, de jönni fognak. – mondta. – Csak arra szabad gondolniuk, hogyan nyerhetjük meg az egyes negyedeket. Ha lépésről lépésre haladunk, eredményesek lehetünk. Ha pedig szívből játszunk, kis csodákra is képesek lehetünk.

Kosárlabda Akadémia Pécs-MAFC Kosársuli 79-60 (23-21, 20-12, 18-10, 18-17)
Kosárlabda Akadémia Pécs: Pongó 13/3, Osiyemi 14, Somogyfoki 11/3, Czimer 6, Kozári 2 cserék: Mogyorósi 9/3, Berkics 5, Kucsora 7, Gáspár 12.

Edzők: Ivica Mavrenski, Rausch Gergő

MAFC Kosársuli: Jász 18/3, Dudás 2, Mócsán 26/9, Cserkuti 6/3, Boldog 4 cserék: Kovács-, Iványi 1, Pápai 3.
A nyolcas döntőt Szegeden rendezik április 9-13. között.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő