Dupla kosárrangadó a hosszúhétvégén

Szombaton egymás után két élvonalbeli kosárlabda-rangadót rendeznek Pécsett, a PEAC-PÉCS a Győrt fogadja 16 órától, majd 18 óra 30-tól a PVSK-Panthers az Alba Fehérvárral játszik. A belépőjegy és a két klub bérletei mindkét mérkőzésre érvényesek.

A PEAC-PÉCS magabiztos győzelemmel kezdte a 2014/15-ös női bajnokságot, a Vasasnál azonban egy sokkal keményebb ellenfél látogat a második fordulóban, a CMB Cargo-UNI Győr gárdája.

A győriek legnagyobb erősítése a szinte pécsinek mondható Vajda Anna hazacsábítása volt a légióslétből, de irányítóposzton is kiemelkednek a szerb válogatott Radocaj leszerződtetésével. A győriek legutóbb két hete látogattak Pécsre, az I. Fűzy Ákos Nemzetközi Emléktornán ezüstérmet szereztek, de akkor csak a lelátóról figyelhette egymást a két gárda, az erőviszonyok felmérése csak most szombaton következik. A győriek pedig remek formában játszottak az első fordulóban Szekszárdon, összesen 14 hármassal terhelték az ellenfél gyűrűjét, a PEAC-PÉCS célja egyértelműen a triplazápor megakadályozása lesz. „A Győr jelenleg inkább profitál abból, hogy nincs centerük, Vajda Anna remekül ki tudja használni a mozgékonyságát ötös poszton, a kiszélesített támadójátékukban pedig szinte bárki tud távoli kosarat szerezni. Emellett pedig keményen, férfiasan védekeznek, a faulthatáron játszanak” – mondta el Zseljko Djokics, a PEAC-PÉCS vezetőedzője, aki saját csapatától is hasonló keménységet vár ahhoz, hogy izgalmas, jó mérkőzést játszanak a bajnokság egyik legjobbjával. A PEAC trénere pedig külön felhívja a figyelmet a fiatal pécsi játékosokra, kiemelten Kiss Virágra. „Virág rengeteget fejlődött a felkészülés alatt, még csak 16 éves, de komoly szerepe van a felnőtt csapatban. Utoljára talán Iványi Dalma és Sztojkovics Éva volt olyan magyar játékos, aki 16 évesen már meghatározó tudott lenni a felnőttek között, Kiss Virágra ezért érdemes odafigyelniük a szurkolóknak.”

A PEAC-PÉCS rangadója után a Pécsi VSK – PANNONPOWER mérkőzik az Alba Fehérvárral 18 óra 30-tól, a fiúk pedig megszerezhetik első győzelmüket a bajnokságban a két szurkolótábor közös buzdításával.

A két mérkőzésre szóló belépőjegy felnőtteknek 1000 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 700 forint, 10 év alatt és 70 év felett pedig a belépés ingyenes. A két találkozóra mindkét klub éves bérletei érvényesek.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés