10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportEb-selejtező: Svédország-Magyarország 2-0

Eb-selejtező: Svédország-Magyarország 2-0

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken 2-0-ás vereséget szenvedett Svédországban az Európa-bajnoki selejtezősorozat első mérkőzésén. Gól nélküli félidőt követően a hazaiak Pontus Wernbloom duplájával tartották otthon a három pontot a kvalifikáció nyitányán.


A magyaroknak ezzel nem sikerült megszakítaniuk a svédek elleni rossz sorozatukat, ugyanis legutóbb több mint 15 éve, 1995 áprilisában győzték le a skandináv gárdát, amely az azóta lejátszott hét találkozón hatszor nyert, s egyszer döntetlent ért el. Svédországban pedig 55 éve nyeretlen a nemzeti együttes. Eredmény: Svédország-Magyarország 2-0 (0-0). Stockholm, Rasunda Stadion, 35 ezer néző. Gólszerző: Wernbloom (51., 73.).

Sárga lap: Toivonen (75.), illetve Lipták (66.), Király (87.), Laczkó (91.), Lázár (92.)

Svédország: Isaksson (Johan Wiland, a szünetben) – Mikael Lustig, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Behrang Safari – Anders Svensson (Kim Kallström, 33.), Pontus Wernbloom – Johan Elmander (Sebastian Larsson, 49.), Ola Toivonen, Emir Bajrami – Zlatan Ibrahimovic

Magyarország: Király Gábor – Lázár Pál, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt – Vadócz Krisztián, Elek Ákos (Priskin Tamás, 59.) – Koman Vladimir, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs (Huszti Szabolcs, a szünetben) – Rudolf Gergely (Hajnal Tamás, 82.)

Az első félidőben a svédek birtokolták többet a labdát, de a magyarok lelkesen és harcosan védekeztek, s ezzel többnyire sikerült megakadályozni, hogy az ellenfél komoly nyomás alá helyezze a kaput. Ennek ellenére akadtak nagy svéd helyzetek, Ibrahimovic kétszer nagyszerű passzal hozta ziccerbe társait, kétszer pedig maga hagyta ki a lehetőséget. A magyarok nem adtak fel a támadásokat, ígéretes akciókat vezettek, de a lövések elkerülték a rivális kapuját, csakhogy a hazaiak így sem lehettek teljesen nyugodtak, mert védelmük zavarba hozhatónak bizonyult.

A folytatás rosszul kezdődött magyar szempontból, mert egy jobb oldali svéd akció után Wernbloom szerzett vezetést a hazaiaknak. Ezt követően Egervári Sándor Priskin Tamás becserélésével átállt a kétcsatáros játékra, de így sem sikerült több helyzetet kialakítani, sőt, inkább a házigazdák irányították a játékot. Egy szögletet követően Wernbloom második találatával eldöntötte az összecsapást. Összességében a rutinosabb skandinávok megérdemelt győzelmet arattak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő