Ébresztő Pécs! Fuss, ha bírsz!

A Mecsek Maraton Team tagjai arra vállalkoztak az év egyik legnehezebb kihívásán, hogy 30 napon át, reggel 5:00-kor hegymenetnek futnak fel a Mecsekre, és közel 15 kilométeres edzést tolnak le, mielőtt még az átlagember egyáltalán kinyitná szemét. Ha a Runner’s World fejéből kipattant challenge-hez nem is, a Mecsek Maraton Team közösségi futásaihoz érdemes csatlakoznunk!

Március elsején indult az a 30 napos kihívás, ami három olyan tényezőből tevődik össze, amitől az ember lánya irtózni szokott: futás, korán kelés, rendszeresség. A futással foglalkozó magazin, a Runner’s World felhívásának pont az a bája, hogy kimozdít a komfortzónánkból, a korán kelés nehézségét futással bolondítja meg. A program pécsi zászlóvivője a Mecsek Maraton Team, a csapat tagjai ráadásul gyakran teljesítenek 15 kilométeres távokat, általában nem hegynek lefelé. Most azonban nekünk, kevésbé futás-szeretőknek is készülnek programmal. Az Ébresztő, It’s run o’clock néven induló közösségi kezdeményezéscélja a futás – méghozzá a reggeli futás – megszerettetése a pécsiekkel.

pexels-photo-221210

Kezdésképpen heti két hajnali eseménnyel indul a program: szerdán aszfaltra, csütörtökön terepre várják a futni vágyókat. A tempó közösségi futásra alkalmas, igazodik a jelen lévők aktuális állapotához, tudásszintjéhez – vagyis senkit sem hagynak az út szélén.

– Itt a tavasz, a jó idő, egyre korábban világosodik, minden adott és ideális a hajnali futáshoz. Az évek óta fix időpontban zajló közös futásainkat nyilvánossá tesszük, mivel az egyesület egyik alapvető célja ösztönzés az amatőr sportolásra. Tapasztalatunkkal sok segítséget és motivációt tudunk nyújtani azoknak, akik eddig magányos farkasként rótták az utcákat és a Mecsekoldal ösvényeit, illetve azoknak is, akik a futással még csak most ismerkednek – mondja Nedjalkov Balázs, a csapat terepfutója.

pexels-photo-314831

A kezdőknek érdemes a szerdait választaniuk, a város utcáin ugyanis bárhol becsatlakozhatnak, így tetszőlegesen lehet alakítani az eredetileg 12 km-es útvonalat. Terepre már valamivel jobb kondíció szükséges, az útvonal a Tettyéről indul, érinti a Misinát és a Tubest is, így távtól függően 300-400 méternyi kaptatóra kell felkészülni – de a Mecsekről élvezhető napfelkelte látványa biztosan kárpótlást nyújt.

Nyerhetsz is a futással!

A futáson részt vevők az egyedi, trendi futókiegészítőket gyártó magyar startup, a Runnabe által felajánlott, kizárólag erre az eseményre készített ajándékokat nyerhetik meg.

Az első esemény március 8-án és 9-án lesz, az ehhez kapcsolódó eseményt itt találjuk meg!

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés