10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportEgervári: elértük a célunkat

Egervári: elértük a célunkat

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott elérte az egy évvel ezelőtt megfogalmazott célját azzal, hogy Moldovában kétgólos győzelmet aratott a keddi Európa-bajnoki selejtezőn.

„Egy éve azt fogalmaztuk meg célként, hogy az utolsó pillanatig szeretnénk harcban lenni a továbbjutásért, illetve a pótselejtezőért, és erre most megteremtettük magunknak az esélyt – idézte a szakvezetőt a szövetség honlapja. – A selejtezők során a világranglista első helyezettjétől, Hollandiától kaptunk ki kétszer, valamint Stockholmban szenvedtünk vereséget, a többi meccset mind megnyertük. Most arra készülünk, hogy ez így maradjon a sorozat zárása után is, és bízunk benne, hogy a svédek eredményei számunkra kedvezően alakulnak.”

A moldovai siker azt jelenti, hogy megmaradt a remény a második hely megszerzésére, továbbá azt, hogy a magyarok harmadiknál már nem végezhetnek rosszabb helyen csoportjukban. A pótselejtezőt érő második pozíció megszerzéséhez az kellene, hogy a svédek legfeljebb két döntetlent érjenek el októberben a finnek elleni idegenbeli, és a hollandok elleni hazai meccsükön, míg Egervári csapata legyőzze Finnország legjobbjait a Puskás Ferenc Stadionban. Ez utóbbi találkozón a magyarok számára a döntetlen is elég, ha a svédek mindkét meccsüket elveszítik. Ellenben ha október 7-én három ponttal távoznak Helsinkiből, akkor a négy nappal későbbi találkozóknak már semmi tétjük nem lesz.

„Amennyire meg tudom ítélni, Moldova eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a selejtezősorozatban, ami tovább emeli győzelmünk értékét – mondta a keddi mérkőzéssel kapcsolatban Egervári. – Bölcsen játszottunk, mindig volt valaki, aki okos döntést tudott hozni, és bár kihagytunk helyzeteket, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Remekül védekeztünk, a moldovaiaknak nem volt kidolgozott helyzetük, inkább csak lecsorgó labdák okoztak melegebb pillanatokat a kapunk előtt.”

Az eltiltása után visszatért Juhász Roland úgy véli, az első félidőben okosan, a labdát sokat járatva futballozott a magyar csapat, míg a második játékrész elején akadtak kisebb problémák, de ezt a rövid időszakot átvészelte az együttes, így végül fontos győzelmet aratott.

„Ez a válogatott nagyon jó egységet alkot a pályán és azon kívül is, ezt ezen a találkozón is lehetett látni. Élmény ilyen csapatban futballozni, alig várom a következő meccsünket” – adta meg a választ a gárda sikereire az Anderlecht védője.

A csoport állása:
1. Hollandia 8 8 – – 34- 5 24 pont
2. Svédország 8 6 – 2 26- 8 18
3. MAGYARORSZÁG 9 6 – 3 22-14 18
4. Finnország 8 3 – 5 15-14 9
5. Moldova 8 2 – 6 8-15 6
6. San Marino 9 – – 9 0-49 0

A csoport további programja:
október 7., péntek:
Finnország-Svédország, Helsinki 18:15 ó
Hollandia-Moldova, Rotterdam 20:30 ó
október 11., kedd:
Svédország-Hollandia, Stockholm 20 ó
MAGYARORSZÁG-Finnország, Puskás Ferenc Stadion 20 ó
Moldova-San Marino, Chisinau 20 ó

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő