Egervári: jó értékmérő volt a luxemburgi meccs

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint jó értékmérő volt a múlt pénteken játszott Luxemburg elleni barátságos mérkőzés (1-0), a szakvezető ugyanis hasonló futballra számít San Marinótól a keddi Európa-bajnoki selejtezőn.

A kapitány a Digi Sport Televízió Reggeli Start című műsorában hétfőn úgy fogalmazott, az a legfontosabb, hogy sikerült győzelemmel felkészíteni a csapatot az idegenbeli Eb-selejtezőre.

“Az a csapat, amelyik Európában – legyen szó bármilyen ellenfélről – idegenben győzni tud, nem lehet elégedetlen” – mondta Egervári. “Mi sem lehetünk azok, annak ellenére sem, hogy nem sikerült maradéktalanul megvalósítani mindazt, amit szerettünk volna. A védekező munkával nem voltam elégedetlen, úgy érzem ez jól működött. Nemcsak azért, mert nem kaptunk gólt, hanem azért is, mert az ellenfél nem tudott helyzetbe kerülni, leszámítva két esetet, ami valóban a mi hibánk volt.”

A szakember a támadók játékával kapcsolatban azt mondta, nehéz olyan csapattal futballozni, amelyik arra törekszik, hogy elrontsa a játékot. Egervári szerint a luxemburgi együttes fizikailag és taktikailag is jól felkészült játékosokból áll, akik ellen tétmérkőzésen korábban a franciák és a románok is megszenvedtek.

“Ez a meccs jó értékmérő volt, San Marino ellen sem számíthatunk másra” – nyilatkozta a kapitány. “A luxemburgiakkal ellentétben San Marino védekezésére a catenaccio a jellemző, előszeretettel indítanak szoros védekezésből ellentámadásokat. Erre figyelnünk kell, de az csak a mérkőzés után fog kiderülni, hogy a játék melyik elemében tudunk jobbak lenni az ellenfélnél.”

Hirdetés