5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportEgy aranyat, két bronzot vívtak ki a pécsiek

Egy aranyat, két bronzot vívtak ki a pécsiek

Az OMS-Tata Iron Trade Kupa felnőtt párbajtőr dupla válogató első napján szépen szerepeltek a PTE-PEAC versenyzői: A 104 fős férfi mezőnyben aranyérmet szerzett Peterdi András, a női versenyszám 86 fős mezőnyében pedig Öhlmüller Sarolta ért el gyönyörű eredményt bronzhelyezésével! A második napon Peterdi ismételte a dobogót egy bronzéremmel.

A csoportfordulóban Peterdi András veretlen volt, Berta Dániel és Tóth Gergely öt győzelem egy vereség arányban vívott. Dani a 16-ba jutásért esett ki, miután kikapott 15/14 arányban a BHSE spanyol versenyzőjétől, Lugones-től, így a 18. helyen végzett. Tóth Gergelyt a szerb Nikolic búcsúztatta a 32-be jutásért, így a 34. helyen végzett. Peterdi a táblán két könnyebb – 15/7, 15/7 – asszót követően két 15/14 arányú győzelmet aratott: a nyolcba jutásért a VASAS SC versenyzőjét, Bányai Zsombort, az elődöntőért Szényi Pétert, az MTK vívóját verte meg. A döntőben a VASAS SC színeiben vívó Bakos Bálintot 15/8 arányban győzte le.

A női versenyszám csoportfordulójában Öhlmüller Sarolta négy győzelem egy vereség aránnyal a 20. helyen kezdte a táblát, melyen aránylag szoros asszókban győzte le ellenfeleit: Csiaki Dorottyát (AVA), Várnai Vivient (BHSE), Nagy Kingát (DVE) és Fekete Laurát (Békessy Debrecen) – utóbbit már az elődöntőbe jutásért, ahol Szász Emese olimpiai bajnok várta. A 15/12 Emesének a továbbjutást és egy újabb aranyat, Sacinak pedig egy remek harmadik helyezést jelentett.

Öhlmüller vasárnap négy győzelem két vereség aránnyal fejezte be a csoportfordulót, majd egy sima győzelemmel a 32 közé jutott, ahol Mihály Kata (Békessy Debrecen) állította meg, így Saci a 25. helyen végzett.

A férfiak vasárnapi mezőnyében 96 vívó szállt versenybe. Tóthnak ez a nap jól ment, de pechjére az egykori klubtárs, az Írországból hazaversenyző Losonczi állította meg a nyolcba jutásért, így a 11. helyen végzett. Berta Dániel a 32-be jutásért elvérzett, így a 36. helyen zárt. Peterdi András két könnyebb ellenfél után legyőzte az olimpiai bronzcsapat tagját, Rédli Andrást, majd az MTK vívóját, Szényi Pétert. A döntőbe jutásért a VASAS SC reménysége, Nagy Dávid nyert ezúttal, ám Andrásnak ez a nap is dobogós helyezést hozott: egy bronzérmet és értékes pontokat!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő