Egy kicsit pécsi lesz a női vízilabda-világliga szuperdöntője

Négy nappal a budapesti Női Világliga Szuperdöntő kezdete előtt az esemény hivatalos sajtótájékoztatóját tartották meg a mérkőzéseknek helyszínt adó Duna Arénában. Egy különleges pécsi vonatkozása is lesz az eseménynek: Zsolnay-érmeket adnak át a világliga legjobbjainak.

– Nagy öröm számunkra, hogy újra Budapest lehet ennek a vízilabdaünnepnek a helyszíne. Idén Európa fővárosa, ennek keretein belül a Női Világliga Szuperdöntő a magyar vízilabdacsalád és a FINA vízilabdacsalád közös szervezésében, a Nemzeti Sportügynökséggel karöltve valósul meg. Az ilyen események túlmutatnak a sporton, fontosnak tartjuk a fiatalok nevelését – ekképpen nem csupán a tagszervezeteink, hanem gyermekotthonokban lakó gyermekek számára is ingyen biztosítjuk a részvételt, hogy átérezzék a hangulatot, szurkolhassanak a magyar válogatottnak. Mindenkit szeretettel várunk! – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki beszámolt arról is, hogy a Világliga Szuperdöntő keretein belül június 3-án a portugáliai női junior világbajnokság, június 7-én pedig a kuvaiti férfi junior világbajnokság sorolását tartják meg.

– A játékosok nevében is mondhatom, mérhetetlen büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a tavalyi, sikeres férfi Világliga Szuperdöntő után női válogatottunk is megmutathatja itt a kvalitásait” – vette át a szót Bíró Attila, csapatunk szövetségi kapitánya. – Példaértékű, hogy a női vízilabdát is ilyen szinten kezelik, ami nagy lehetőség számunkra. És ne feledjük, januárban az Európa-bajnokság lesz itt, a Duna Arénában! Ami a felkészülésünket illeti: amit ebben a két hétben elvégezhettünk, azt megtettük, bízom benne, hogy a jövő hét második felében látjuk majd igazán az eredményét!

A világeseménynek egy pécsi vonatkozása is lesz: az érmek ugyanis igazi pécsiek lesznek, a Zsolnay-gyár készítette el őket, így a legjobbak nemcsak Magyarországból, hanem Pécsből is kapnak egy emléket.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés