Egyedülálló bringás versenyt rendeznek Hetényben

Nagyszabású kerékpárversenyt rendeznek Hosszúhetényben, mely több szakágat is összekapcsol, így hegyi és országúti bringások egyaránt versenyezhetnek egymással. A megmérettetésen kívül további programok is várják a résztvevőket, így gyerekek, szülők sem fognak unatkozni az első Biciklikk kerékpáros versenyen!

Horváth Attila, a verseny szervezője elmondta, a cél az, hogy Baranyában egy egyedülálló rendezvény lehessen a Biciklikk, olyan, amilyen korábban még nem volt. Több szakágban is lehet indulni, aki hegyi és országúti kerékpárosként is megállja a helyét, azaz teljesíti a hosszú távot, egy biciklis mezt kap ajándékba. A leggyorsabb továbbá egy évig birtokolhatja a Zengő hőse címet.

A versenyzőkkel érkező családtagokat a polgármesteri hivatal előtt várják, ahol családi programok, arcfestés, lufi, vizes programok, tanácsadás, bringázás is lesz. A szülők tanácsokat kérhetnek táplálkozásról, rekreációról, a gyerekek pedig fejleszthetik technikájukat, ügyességüket. A helyszínen körpálya lesz, így a szombati országúti versenyen 5-10 percenként láthatnak majd bicikliseket a futam folyamán. A vasárnapi mountain bike verseny is igen látványosnak ígérkezik.

A rendezvény Hosszúhetényben lesz jövő hétvégén, melyet a Zengő Sportegyesület és a Zengőaljai kerékpáros Egylet Egyesület szervezett. A két sportág az Országúti körverseny és MTB maraton lesz.

Rengeteg korcsoport lesz a versenyek során, így fiataloktól az idősebbekig mindenki kipróbálhatja magát. Az országúti versenyen pontozás nem lesz, a korcsoportonkénti értékelés pedig a célbaérkezés sorrendje alapján történik. A kategóriák első három helyezettjei díjazásban részesülnek.

Online nevezni itt lehet, a helyszínen pedig jövő szombaton 8-17 között és jövő vasárnap 8-9.45-ig.

Hirdetés