Egyelőre csak edzőt cserélt a PVSK

Amint az várható volt, az Albacomptól elszenvedett csúfos vereséggel betelt a pohár a PVSK-Pannonpower férfikosarasainál. Az ezzel együtt két győzelem, öt vereséges mérleg a vezetőedző, Ivica Mavrenszki állásába került. Az irányítást azonban máris átvette az új mester, Szrecsko Szekulovics, aki az előző idényben épp az Albacompnál edzősködött.

hirdetés

Ha mi dobjuk, bármilyen meccsen különleges pluszt jelent a 100. kosár, ha mi kapjuk, főként, ha több mint harminccal kevesebb áll vele szemben, joggal keserít el vagy haragít meg szurkolót, vezetőt egyaránt. Ráadásul nemcsak az ominózus PVSK-Pannonpower – Albacomp összecsapáson volt megkritizálható a játékosok hozzáállása, hanem ahogy Máté János ügyvezető fogalmaz, egy ideje látszott már, hogy „valami nincs rendben” a tabella 10. helyén álló csapat háza táján.

– Könnyelműség, taktikai fegyelmezetlenség, motiválatlanság hátráltatott bennünket egy ideje, amit a vezetőedző dolga lett volna helyére tenni. Ám mostanra bebizonyosodott, hogy Ivica Mavrenszki nem képes úrrá lenni a helyzeten, így a váltás mellett döntöttünk.

A szakvezető hozzátette, nem akarják egyedül az edzővel „elvitetni a balhét”, ezért a teljes csapattól megvonták novemberi bérük 30 százalékát. Ugyanakkor méltányolták az új mester, a Falcóval korábban a bajnoki címig menetelő Szrecsko Szekulovics kérését, aki szeretett volna mindenkit „tiszta lappal” a folytatásra bocsátani. Így belementek, hogy ha a következő három meccsből az első kettőt megnyeri a Vasút, akkor az elvont összeg egyik, ha a harmadikat is hozza, a másik felét is visszakapják a játékosok.

A Pécsi Hírek kérdésére, miszerint az új edzőnek voltak-e a játékoskeretet érintő kérései, azt felelte, hogy „egyelőre nem”. Ám Máté János hozzátette: ő maga igenis lát még olyan, kimondottan egy-egy kosarashoz köthető problémát, amelyet előbb-utóbb biztosan az edző is észrevesz, így nem tartja elképzelhetetlennek, hogy formálódjon még a keret.

Szűcs Zsolt írása.