5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaEgyelőre csak edzőt cserélt a PVSK

Egyelőre csak edzőt cserélt a PVSK

Amint az várható volt, az Albacomptól elszenvedett csúfos vereséggel betelt a pohár a PVSK-Pannonpower férfikosarasainál. Az ezzel együtt két győzelem, öt vereséges mérleg a vezetőedző, Ivica Mavrenszki állásába került. Az irányítást azonban máris átvette az új mester, Szrecsko Szekulovics, aki az előző idényben épp az Albacompnál edzősködött.

Ha mi dobjuk, bármilyen meccsen különleges pluszt jelent a 100. kosár, ha mi kapjuk, főként, ha több mint harminccal kevesebb áll vele szemben, joggal keserít el vagy haragít meg szurkolót, vezetőt egyaránt. Ráadásul nemcsak az ominózus PVSK-Pannonpower – Albacomp összecsapáson volt megkritizálható a játékosok hozzáállása, hanem ahogy Máté János ügyvezető fogalmaz, egy ideje látszott már, hogy „valami nincs rendben” a tabella 10. helyén álló csapat háza táján.

– Könnyelműség, taktikai fegyelmezetlenség, motiválatlanság hátráltatott bennünket egy ideje, amit a vezetőedző dolga lett volna helyére tenni. Ám mostanra bebizonyosodott, hogy Ivica Mavrenszki nem képes úrrá lenni a helyzeten, így a váltás mellett döntöttünk.

A szakvezető hozzátette, nem akarják egyedül az edzővel „elvitetni a balhét”, ezért a teljes csapattól megvonták novemberi bérük 30 százalékát. Ugyanakkor méltányolták az új mester, a Falcóval korábban a bajnoki címig menetelő Szrecsko Szekulovics kérését, aki szeretett volna mindenkit „tiszta lappal” a folytatásra bocsátani. Így belementek, hogy ha a következő három meccsből az első kettőt megnyeri a Vasút, akkor az elvont összeg egyik, ha a harmadikat is hozza, a másik felét is visszakapják a játékosok.

A Pécsi Hírek kérdésére, miszerint az új edzőnek voltak-e a játékoskeretet érintő kérései, azt felelte, hogy „egyelőre nem”. Ám Máté János hozzátette: ő maga igenis lát még olyan, kimondottan egy-egy kosarashoz köthető problémát, amelyet előbb-utóbb biztosan az edző is észrevesz, így nem tartja elképzelhetetlennek, hogy formálódjon még a keret.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő