10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaEgyetlen meccsre a kieséstől PVSK kosárcsapata

Egyetlen meccsre a kieséstől PVSK kosárcsapata

Az A csoportban maradásról döntő play out párharc első meccsét a Paks nagyon simán húzta be a Pécs ellen, így ha szerdán a Lauberben nem tud nyerni a PVSK, elbúcsúzik az élvonaltól.

Egyetlen párharc, ami a bentmaradásról dönt. Ez a férfikosárlabda-NB I.-ben a play out. Ezúttal az egész évben pocsék formát mutató PVSK-Veolia, és a szintén, nagyrészt értékelhetetlen szezont maga mögött tudó Paks vívja ezt. Két nyert meccsig tart a viadal, a pályaelőny pedig a tolnai csapaté. Ma este az első felvonást rendezték az Atomvárosban, és a várt nagy csata elmaradt. Főként azért, mert a PVSK az első negyedet olyan szinten aludta végig, hogy még nézni is rossz volt. Már ekkor komoly hátrányba került a Pécs, és bár a folyatásban igyekezett összekapni magát, erre a negyven perc tükrében nem volt esélye.

Rengeteg egyéni hiba, számtalan kimaradó dobás, rossz védekezése – tökéletes kórképe volt a ma esti Pécs–ASE derbi a Párducok egész szezonjának. A végén még annak is örülhettek Bíróék, hogy nem lett meg a közte húsz.

Nem, mintha ez sokat számítana. A különbség lényegtelen, a győzelem viszont egypontos változatban is ugyanannyit érne. Márpedig a Pécs számára nincs más út, ha bent akar maradni az élvonalban, mint az, hogy szerdán nyer Pécsett, majd jövő szombaton Pakson is. Az eddigiek fényében ere azért senki ne tegyen nagyobb összeget.

Az ASE most 1-0-ra vezet a párharcban, a PVSK-Veolia pedig miliméterekre van már csak attól, hogy majd’ két évtized után búcsút intsen az élvonalnak.

Atomerőmű SE–PVSK-Veolia 95-77 (27-14, 22-25, 26-21, 20-17)
Kosárlabda-NB I., férfiak. Play out, 1. mérkőzés.
Atomerőmű SE: Brown 7/3, Frank 3/3, BRZOJA 14/3, EILINGSFELD 20/3, PACEVICIUS 12. Cs.: Keith 10/6, Pajor, Kovács Á. 9/3, TAYLOR 14/3, Karosi, Kis 6/3, Orgona. Vezetőedző: Jan Pavlik.
PVSK-Veolia: Haynes-Jones 8/3, DONALDSON 15/9, Ivosev 10, Meleg 15/3, BRKICS 19. Cs.: Goldring, Bíró O. 6, Illés 4. Vezetőedző: Drazsen Brajkovics.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő