4 C
Pécs
szerda, április 17, 2024
[bsa_pro_ad_space id=2]
KezdőlapSportKüzdőEgyre népszerűbb Pécsen a vívás

Egyre népszerűbb Pécsen a vívás

Jól szerepeltek a magyar vívók a tajvani fővárosban, ahol Berta Dániel képviselte Pécset. A PTE-PEAC vívószakosztálya a Szamárfül Családi Fesztiválon is jelen volt.

XXIX Summer Universiade – Taipei 2017
Taipei, 2017. aug. 19–30.
A kisolimpiának beillő világversenyen egyéni- és csapat versenyszámokban is pástra állhattak a nemzetek egyetemista sportolói. A PTE-PEAC a hazai férfi párbajtőrözők által érintett, erős csapat – Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely – utazott augusztus 16-án a Kínai Köztársaság tajvani fővárosába.
Augusztus 21-én a férfi párbajtőr egyéni versenyszám zajlott, a 98 fős mezőnyben Bányai Zsombor ezüstérmet szerzett.
Berta Dániel a csoportban három győzelem / három vereség aránnyal zárt. A legjobb 64 közé jutásért nem kellett vívnia, majd a 32 közé kerülésért az egyik legkellemetlenebb cseh vívó, Pokorny ellen a második harmadban sikerült fordítania, és megvernie ellenfelét. A legjobb 16 közé jutásért az amerikai Canaux egyetlen tussal, de jobbnak bizonyult Daninál, aki így a 28. helyen végzett.
Danihoz hasonlóan Siklósi is 15/14-re szenvedett vereséget, a 31. helyen zárt, míg Cho Taeun Sándor a 67. helyet szerezte meg.

Szamárfül Családi Fesztivál
Pécs, Zsolnay-negyed, 2017. aug. 18–20.
Ha Szamárfül Családi Fesztivál, akkor természetesen “Engarde – Vívás gyerekeknek”!
A PTE-PEAC Vívószakosztály is jelen volt a térség nyárzáró családi rendezvényén, ahol kicsik és nagyok is kipróbálhatták a vívást. A hatodjára szervezett rendezvényen a sok foglalkozás közül immár negyedik éve az egyik legnépszerűbb a vívás. Sok gyerkőc visszatér többször is egy nap, és szerencsére sokuknak itt indul a sportolás, jelentkeznek is a szakosztályhoz és elkezdik az edzéseket.

Természetesen nem csak a fesztiválon lehetett jelentkezni, de az esmény már évek óta jelzi a közeledő iskola- és idénykezdetet is.
A szakosztály szeptemberben kezdődő edzésein várja a 7–10 éves korosztályt teljesen kezdő csoportjaiba! Mindkét helyszínen meglátogathatók az edzések, ahol az edzők készségesen adnak további tájékoztatást a részletekről!

Forrás: pecsivivas.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

további hírek