11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálEldőlt: a Bolgárkertben épül az új pécsi stadion

Eldőlt: a Bolgárkertben épül az új pécsi stadion

A közgyűlés népjóléti és sport bizottsága mai ülésén egyhangú szavazással döntött arról, hogy a Bolgárkertben épülhet meg a kormányzati finanszírozásból megvalósuló új pécsi labdarúgó-stadion.

A városháza mai sajtóközleményéből kiderül, hogy az Emberi Erőforrás Minisztérium Sportállamtitkárságával kötött megállapodás alapján az új pécsi labdarúgó-stadion építésének előkészítését, a végleges kiviteli tervek elkészítéséig a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) végzi. A városi cég kezdeményezésére a pécsi közgyűlés népjóléti és sport bizottsága ma délelőtt döntött arról, hogy hol épüljön meg a létesítmény.

Fogarasi Gábor, az illetékes bizottság elnöke elmondta,

hogy öt igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadták el a leendő PMFC-stadion helyszínéül a Bolgárkertet.

Korábban már a PécsMa is megírta, hogy szinte biztosan ez lesz a helyszín, ami most már el is dőlt.

– A testület a város főépítésze mellett egy egyetemi építészeti szakértőt és két pécsi labdarúgó-legendát, Dárdai Pált és Katzirtz Bélát kért fel az előzetesen szakmai szempontok alapján kiválasztott három potenciális helyszín értékelésére – nyilatkozta Fogarasi. – Mindannyian azt támogatták, hogy a stadion a Bolgárkertben épüljön meg, így a bizottság ma az építészeti és sportszakmai szempontoknak megfelelően, azokkal összhangban hozta meg támogató döntését. Fontos, hogy a pécsi városvezetés továbbra is csak olyan stadion megépítését támogatja, amely gazdasági szempontból fenntartható és üzemeltetéséhez a pécsi önkormányzatnak nem kell támogatást folyósítania, erre nyújthat garanciát, hogy a stadionépítés előkészítését a PSN Zrt. végezheti.

A keddi bizottsági döntést követően folytatódhat a pécsi aréna építésének előkészítése. A PSN Zrt. hivatalos levélben tájékoztatja a szaktárcát arról, hogy a jóváhagyott terület megvásárlása és a részletes kiviteli tervek előkészítésére mekkora kormányzati forrásra lesz szükség. Ha ez beérkezik a cég számlájára, akkor folytatódik tovább az új létesítmény kiviteli terveinek előkészítése – zárul a városháza közleménye.

A PMFC új ügyvezetőjével, Kránicz Ákossal a napokban készítettünk interjút, amelyben a stadion kapcsán azt mondta, reményei szerint szeptember végéig megvásárolhatják a területet, és az első kapavágások a jövő év elején már meg is történhetnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő