5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportElkápráztatták a pécsi aerobikosok a világot

Elkápráztatták a pécsi aerobikosok a világot

Nem is sikerülhetett volna jobban a Portugáliában megrendezett aerobik Világkupa a pécsiek számára, Bali Dániel három, Mazács Fanni két aranyérmet szerzett.

Szenzációsan szerepeltek a PSN Zrt. Sportiskola aerobikszakosztályának versenyzői a portugáliai megmérettetésen, Bali Dániel nagyon magabiztos gyakorlattal nyerte a férfi egyéni versenyt, párosban pedig a szintén pécsi Mazács Fannival kiegészülve megismételték a pénteki sikerüket és a döntőben is első helyen végeztek. A Mazács Fanni, Bali Dániel, Farkas Balázs (Flex HD) alkotta trió szintén magabiztos előnnyel érdemelte ki az aranyérmet.

Bali Dániel

– Egyszerűen hihetetlen, hogy egyszerre három aranyérmet gyűjtött be Magyarország és a PSN Zrt. egy ilyen rangos Világkupa felnőtt mezőnyében, nagyon büszke vagyok a sportolóinkra – fogalmazott a sporttörténelmi sikerről a PSN Zrt. aerobikszakosztályának vezetőedzője, Varga-Réfi Eszter.

Nem elég, hogy az aerobik Világkupák történetében eddig talán egy-két országnak sikerült hasonló sikereket elérnie, ráadásul mindezt egyetlen egyesület sportolói érték el, így a PSN Zrt. Sportiskola aerobikosai duplán történelmet írtak.

– A selejtezők után teljesen hihetetlennek és irreálisnak tűnt, hogy három egységünk is az első helyről várja a folytatást, de igyekeztünk ezt a tényt kizárni és a feladatunkra koncentrálni. A fiatalok igazán profin viselkedtek, nagy odafigyeléssel támogatták egymást, egy családként, csapatként dolgoztak, amelynek az lett az eredménye, hogy az előző napi apróbb hibákat kijavítva még jobb eredménnyel álltak színpadra a döntőben.

Az eredményt látva az egész aerobikközösség elámult, folyamatosan a magyarokról és a PSN Zrt.-s sportolókról cikkezett a nemzetközi és az európai szövetség is.

Óriási boldogság ez a siker, de nem áll meg az élet, hamarosan indulunk Japánba, a következő Világkupa helyszínére, ahol még nehezebb verseny áll előttünk – fogalmazott Varga-Réfi Eszter.

Az utánpótlásban is remekeltek a magyarok, a PSN Zrt.-s Ákoshegyi Dóra junior egyéni számban elképesztő gyakorlatot bemutatva nyerte meg a versenyt a jelenlegi világbajnok előtt, trióban pedig holtversenyben harmadik, összesítésben negyedik helyen zárt a Flex HD-s Ruzicska Vanesszával és az Óbudai WDSE versenyzőjével, Simon Zsófiával. Ákoshegyi Dóra a junior csoport döntőjében is érdekelt volt, a két-két Flex HD-s (Fényes Gréta, Görgényi Ilona) és Óbudai WDSE-s (Fejér Fruzsina, Simon Zsófia) versenyzővel közös egységben aranyérmet szerezett a pécsi sportoló.

Remekeltek a magyar sportolók

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő