Elkényezteti a sportbarátokat a hosszú hétvége

Igencsak eseménydúsnak ígérkezik a augusztus utolsó előtti hétvégéje a sportbarátok számára. A labdajátékok szerelmeseit a Kozármisleny és PMFC szombati mérkőzés villanyozhatja fel, a biciklisek ezúttal Villányban bizonyíthatnak. Szintén nagy érdeklődésre tarthat számot a veteránautók hétvégi versenye is.

Szomszédvárak csatája: Kozármisleny – PMFC

Rögtön a második forduló meghozta a két szomszédvár mindig is kiemelt érdeklődéssel (és szurkolói aktivitással…) kezelt rangadóját a labdarúgó NB II-ben. Ráadásul az első körben mindketten vesztesen voltak kénytelenek elhagyni a pályát, így ez is növelheti mindkettejük bizonyítási vágyát a szombaton 17:30-kor kezdődő összecsapáson.

A vendég piros-feketéknél történt játékoscserékről már beszámoltunk – ám azóta is akadtak újabb érkezők: szóban legalábbis megállapodott a klub Nenad Todoroviccsal, a Zalaegerszeg védőjével, illetve a vérbeli befejező csatár Alekszandar Sztojanovszkival, aki a macedón első ligás Teteksztől érkezhet.

Az új mislenyi mester, Márton Gábor ugyancsak teljesen átalakult keretet örökölt, nem kevesebb, mint 14 távozóval, köztük ráadásul a két kapussal, Antal Sándorral és Mester Tamással.

Veteránautók versenye, haditechnikai bemutatóval

Verseny lesz a javából – ám elsősorban nem a sebesség, hanem a tájékozódó képesség, az ügyesség versenye: az augusztus 20-22-ei Dél-Dunántúli Oldtimer Classic veteránjármű-találkozón a legfiatalabb gépnek is legalább 25 évesnek kell lennie (a legöregebb most egy 1931-es Renault Mona lesz).

A nevezőkre számtalan ügyességi feladat vár – a nézőkre ígéretes látvány, utóbbiak helyszínéül pénteken 14-17 óra között a bikali élménybirtokot; szombaton 7:30-tól a pécsi Praktiker-parkolót, 15-18 óráig az A/1 laktanyát; vasárnap 9:30-tól pedig (itt gokartverseny is lesz ekkor) a Vásárteret ajánlják a szervezők.

A rendező klub katonai szekciója 21-22-én, 14-19 óra között tartja a 4. mecseki történelmi napokat az A/1 laktanya gyakorlóterén, ahol a legkülönfélébb haditechnikai eszközöket (autók, fegyverek) lehet megtekinteni – egy részüket akár ki is próbálni.

Bővebb infó: www.pecsiveteran.hu

Villány Nagydíj borkóstolóval: most pótolják a nyitófutamot

Bár a kiírás szerint az elsőnek kellett volna lennie a sorban, az akkori zord időjárás miatt elmaradt, így augusztus 20-án, pénteken állhat rajthoz a mezőny a Tour de Pécs kerékpárverseny-sorozat 1. Villány Nagydíján.

A 84 (nőknek, serdülő fiúknak 44) kilométeres táv megtételéhez a villányi általános iskola (Baross G. u. 1.) előtt, pénteken 10 órától lehet nevezni. Rajt 11-kor, az útvonal Virágoson, Bólyon, Lippón és Magyarbólyon át vezet vissza Villányba. A célba érőket a polgármesteri hivatal borkóstolón látja vendégül.

Szűcs Zsolt írása

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

Comments are closed.