Európa csúcsán a pécsi aerobikosok

Szenzációsan szerepeltek a PSN Zrt. aerobikosai a bakui Európa-bajnokságon, ahol Bali Dániel és Mazács Fanni a vegyespáros mellett a szintén PSN Zrt. színeiben induló Farkas Balázzsal kiegészülve trióban is Európa-bajnoki címet szerzett.

11. alkalommal rendezték meg a felnőtt-junior aerobik Európa-bajnokságot, amelyen a felnőtt triók közül kiemelkedtek a pécsiek, a Mazács Fanni, Bali Dániel, Farkas Balázs alkotta hármas igen magas pontszámmal, 22.411 ponttal nyerte meg a kategóriát. A sikerszéria a vegyespárosoknál is folytatódott, ahol Bali Dániel–Mazács Fanni kettőse 22.300 pontot kapott gyakorlatára és ezzel újabb aranyérmet szerzett. A csoportoknál a Farkas Balázs, Hajdú Kata, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Mazács Fanni összeállítású magyar együttes 21.294 pontot kapott, így ötödikként zárt a PSN Zrt. és az Óbudai WDSE közös csoportja.

Remekül szerepeltek a magyarok

A juniorok is szépen szerepeltek az Eb-n, Ákoshegyi Dóra szenzációs gyakorlatával épphogy lemaradt a dobogóról, negyedik helyen végzett. A pécsi lány Ruzicska Vanesszával (Flex HD) és Simon Zsófiával (Óbudai WDSE) trióban szintén a negyedik helyen zárta a megmérettetést, a junior csoport pedig bronzérmes lett.

A nemzetek rangsorában is kiemelkedő helyen végeztek a magyarok, a selejtezőben elért eredmények alapján a junioroknak és a felnőtteknek is bronzérmet akasztottak a nyakukba.

A PSN Zrt. Sportiskola aerobik-szakosztályának vezetőedzője, Varga-Réfi Eszter boldogan nyilatkozott a megmérettetést követően, mert mint mondta, talán maga sem számított ilyen nagy sikerre.

– Az eredményesség mellett fantasztikus élmény is volt minden sportolónak, csapatvezetőnek ez az Európa-bajnokság, a szervezők nagyon kitettek magukért, profi munkát végeztek. Talán egyikünk sem gondolta volna, hogy ilyen fényes érmekkel távozunk majd Bakuból, nagyon büszke vagyok a sportolóinkra, méltóképpen képviselték hazánkat és Pécs városát a kontinensviadalon – fogalmazott a tréner.

A PSN Zrt. aerobikosai: Farkas Balázs, Mazács Fanni és Bali Dániel

A PSN Zrt. aerobikosai legközelebb június végén, a II. Európa Játékokon mérik össze tudásukat a sportág legjobbjaival, a pécsi egyesületet Mazács Fanni és Bali Dániel képviseli majd vegyespárosban.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés