Szarajevóban küzdöttek az elemekkel a pécsi bringások

Június utolsó és július első napján Szarajevóban álltak rajthoz Pécs hegyikerékpárosai a nemzetközi downhill megmérettetésen – írják a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. honlapján.

hirdetés
Uránia Mozi

A PSN Zrt. Sportiskola színeiben öt fő mutatta meg tudását a bosnyák fővárosban, ahol a rendezők elmondása szerint a téli hóolvadás óta, azaz 51 napja folyamatosan esett az eső a hegyen, ami a versenyhétvége alatt sem hagyott alább.

A szarajevói talán Európa egyik legkeményebb pályája, amely száraz időben még gyalogosan is nehezen teljesíthető, így komoly kihívások elé állította a versenyzőket. Hol az eső által létrehozott patakokban, hol 10-15 centiméter mély sárban, vizes gyökereken, köveken és a síelők által ismert jelölések szerinti fekete pálya meredekségű lejtőkön kellett teljesíteniük a résztvevőknek. Az edzések alatt kiderül, hogy várhatóan az fogja megnyerni a versenyt, aki kevesebb eséssel tudja teljesíteni a nyomvonalat, ez mindent elárul az igazán extrém körülményekről.

Glokker Zoltán az edzések végén sérült meg, emiatt nem is tudott rajthoz állni a versenyen. Hembach Olivér technikai problémákkal és több zúzódással fejezte be a versenyt. Lovász Gergely egy komoly térdsérüléssel zárta az időmérőt. Nagy Sándor biztonsági kört teljesítve végzett a hatodik helyen, Papp Norbert pedig egy nagy esést követően nem tudta harmadszor megvédeni a címét és végül az ötödik helyen zárt kategóriájában.

Forrás: PSN