8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaEz már nagyon kellett: végre ismét nyert a PVSK

Ez már nagyon kellett: végre ismét nyert a PVSK

Zsinórban négy elveszített bajnoki után újra nyerni tudott a PVSK kosárcsapata, amely a Nyíregyházát győzte le.

A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata számára sokkal többet jelentett a szerda esti, Nyíregyháza elleni mérkőzés, mint egy szimpla bajnoki. A tavaly év végén edzőt váltó pécsiek ugyanis egy négymeccses negatív spirálban voltak épp, a sorozatos vereségek után nagy szükség lett volna végre egy győzelemre is. ÉS az első félidőben úgy is nézett ki a helyzet, hogy Andrija Csirics tanítványai ezt szem előtt tartva játszanak. Akadtak ugyan csikorgó fogaskerekek, főként védekezésben, de összességében jól játszott a PVSK. Főként Brkics vitte a prímet, aki húsz perc alatt 17 pontig jutott, és ezzel oroszlánrészt vállalt abban, hogy a nagyszünethez érve, ha minimális különbséggel is, de vezetett a Pécs.

A második félidő pedig, hosszú idő után ismét egy olyan húsz percet hozott a PVSK számára, amelyben remekül játszottak a Párducok. A korábbi meccseken megszokott hullámvölgyeknek ezúttal nyoma sem volt, és láthatóan Andrija Csiriccsel másmilyen játékot kezdett el játszani a Pécs. Rengeteg labdát pumpáltak a palánkok alá, amelyeket Brkics és Ivosev is fáradhatatlanul gyömöszölt a gyűrűbe. Ennek pedig meg is lett az eredménye, a PVSK ugyanis végük bedarálta ellenfelét, és a hajrában is jobban koncentrálva megnyerte a derbit. Szüksége is volt már egy kis sikerélményre a hazaiaknak. Így, az új év elején ez talán elindítja felfelé a csapatot.

PVSK-Veolia–Hübner-Nyíregyháza BS  93-85 (20-15, 27-31, 24-22, 22-17)
Kosárlabda-NB I., férfiak. Pécs, 600 néző. V.: Tőzsér, Söjtöry, Kovács.
PVSK-Veolia: Haynes-Jones 17/6, Goldring 4, Bíró O. 8/6, GORDON 2, BRKICS 33. Cs.: IVOSEV 14, BRYSON 13/9, Farkas, Doktor, Meleg 2. Vezetőedző: Andrija Csirics.
Hübner-Nyíregyháza BS: JOHNSON 24/6, Mokánszki 3, BRYCE 23/9, LEDAY 20/3, Pipiras 15/9. Cs.: Kiss, Anda, Bazsó, Szobi. Vezetőedző: Pethő Ákos.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő