13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaEzüstérmes lett Jakabos Zsuzsanna

Ezüstérmes lett Jakabos Zsuzsanna

A pécsi Jakabos Zsuzsanna a lengyelországi Szczecinben zajló rövidpályás úszó Eb-n 100 m vegyesen ezüst-, Takács Krisztián pedig 100 m gyorson bronzérmet szerzett. Cseh László harmadik elsősége is megszületett: a magyar klasszis 200 m pillangón győzött a 25 méteres medencében zajló kontinensviadal harmadik, szombati napján, ráadásul országos csúccsal.


A nők 100 méteres vegyesúszásának döntőjében címvédőként szereplő, 200 m vegyesen csütörtökön ezüstérmes Verrasztó Evelyn és a 10 fős fináléba a legjobb elődöntős eredménnyel érkezett Jakabos Zsuzsanna közül ezúttal csak utóbbi, a 200 m pillangó és a 400 m vegyes tavalyi Európa-bajnoka tudott felállni a dobogóra. Jakabos a második lett 59.72 másodperccel, míg Verrasztónak be kellett érnie a negyedik hellyel (1:00.17 p).

„Reggel csak azért indultam száz pillangón, hogy az első huszonötön begyakoroljam, hogyan jöjjön ki a fal. Na most nem jött ki, sem akkor, sem most. Ez egy kicsit bánt, ennek ellenére nem lehetek elégedetlen, kifejezetten jól ment, és kissé meg is leptem magam is azzal, hogy sikerült érmet nyernem.” – fogalmazott Jakabos.

A Kőbánya SC vezéralakja, aki Szczecinben már mind a 200, mind a 400 m vegyest megnyerte, a leghosszabb pillangós műfajban is ellenállhatatlannak bizonyult. Cseh László sokáig csak a harmadik pozícióban haladt ugyan, ám a hajrában már csupán az óra lehetett igazi ellenfele: nyert 1:50.87 perccel, jelentősen faragva korábbi magyar rekordján (1:51.55 p), amely 2007. december 15-e óta élt. Emellett nem mellékesen begyűjtötte saját 13. rövidpályás Eb-címét, amely egyszersmind a 30. ilyen aranya a magyar úszósportnak.

„Szerintem kimondhatom: ez egy nagyon nagy úszás volt… – mondta Cseh . – Eszméletlenül jól éreztem magam a vízben, tökéletesen kijött minden, az utolsó ötven is úgy sikerült, ahogy gyakoroltuk. És most már az is kiderült, hogy mi volt a gond az előző két nap. Egy számmal kisebb gatyát vettem fel a kelleténél, ezért éreztem úgy, hogy meghalt a lábam. Jó, nem esküszöm meg rá, de most így látom, mert ma nyoma sem volt a fáradtságnak a lábamban, pedig ha az első két napon így volt, akkor most is ennek kellett volna történnie. Boldog vagyok, holnap jöhet a kétszáz gyors – most már azt mondom, bármi megtörténhet, kegyetlenül fel vagyok pörögve!”

A szám másik magyar finalistája, az ifjúsági olimpiai bajnok pécsi Biczó Bence a 6. lett 1:53.22-vel. A nap magyar bronzérme is meglett a folytatásban, mégpedig a klasszikus távon, 100 m gyorson, ahol is Takács Krisztián saját országos csúcsához (47.31) közeli produkcióval rukkolt ki, s 47.46 másodpercet repesztve érdemelte ki a jogot, hogy felálljon az eredményhirdetéskor a dobogó alsó fokára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő