Fáklyás evezést tartanak Kolonics emlékére

Csütörtökön lesz két éve, hogy elhunyt a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, a hazai és a nemzetközi kenusport kiemelkedő alakja. A szomorú évforduló alkalmából – csakúgy, mint tavaly – fáklyás emlékevezést tartanak Csepelen.

hirdetés

Kolonics György 36 éves korában, 2008. július 15-én, edzés közben hunyt el. Egy résztáv végén rádőlt a kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. Páros társa, Kozmann György és trénere, Ludasi Róbert szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel igyekeztek életben tartani, de nem jártak sikerrel, ahogy a kiérkező mentők sem.

A későbbi hivatalos jelentés szerint halála természetes módon, szívtágulattal járó szívizombetegség, következményes heveny balszívfél-elégtelenség miatt állt be.

Kolonics éppen a pekingi olimpiára készült, az lett volna pályafutása ötödik ötkarikás fellépése. Két olimpiai bajnoki címe mellett a világbajnokságokon 15-ször, az Eb-ken pedig 3-szor állhatott fel a dobogó felső fokára.

A Kolonics György Alapítvány csütörtökön 17 órától fáklyás evezéssel emlékezik a kiváló sportemberre. Klubja, a Csepel vízitelepén kivetítőkön a versenyeiről készült tv- és rádióközvetítések lesznek láthatók és hallhatók, majd 18:50 órától vízre szállnak a résztvevők és a hajójukra szerelt fáklyákkal lapátolnak “Kolóra” emlékezve. A programot zenés előadások zárják.

hirdetés