12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaKrnjics Szara is Sopronban folytatja

Krnjics Szara is Sopronban folytatja

A bajnoki címvédő MKB-Euroleasing Sopronhoz szerződik Fegyverneky Zsófia, a Pécs 2010 kosárlabdázója, a válogatott csapatkapitánya. A Pécs TV Híradójának információi szerint további három játékos is elmegy a pécsi klubtól.

A baranyaiak honlapjának keddi rövid tájékoztatása szerint a 26 éves játékos – aki jelenleg az Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő nemzeti együttes soproni edzőtáborában tartózkodik – hivatalosan jelezte a klub vezetése felé, hogy pályafutását nem Pécsett kívánja folytatni, és a Sopron csapatához igazol.

A soproniak 19 órától szurkolói ankét keretében csapathirdetést tartanak.

A Pécs TV Híradója szerint azonban nem csupán Fegyverneky távozik, hanem további két játékos is, akik a Győrrel tárgyalnak.  Úgy tudjuk, hogy az egyikük Nagy-Bujdosó Nóra. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a hazai csapattal. Szeptemberig ugyanis a Pécs 2010 – egy kosárlabda szövetségi büntetés miatt – nem igazolhatnak játékosokat.

Frissítve (szerda, 13:20)

A Pécs TV munkatársának sikerült megszólaltatnia a Pécs 2010-től távozó Fegyverneky Zsófiát, aki Sopronba igazolásának részleteiről is beszélt.

A kosárlabdázó távozásának legfőbb okaként a pécsi csapat körüli bizonytalanságot nevezte meg. Ismert, hogy a Pécs 2010 több jelenlegi és volt játékosának – köztük Fegyvernekynek – is tartozik, amely miatt a gárda jelenleg nem igazolhat új játékosokat, valamint az Euroligában való részvétele is kérdésessé vált.

Fegyverneky Zsófia úgy fogalmazott, az előállt helyzetben a tartozás volt a kisebbik gond, hozzátéve, továbbra is bízik benne, hogy megkapja elmaradt pénzét a pécsiektől. Ennek pontos összegét azonban nem kívánta elárulni.

Elmondta viszont, hogy döntésében az játszott nagyobb szerepet, hogy a legstabilabb magyar klubnak tartja az MKB-Eurolisinget, amelynek folyamatos Euroliga-beli szereplése is biztosított. Másik fontos érvként hozta fel, hogy férjével így minden héten tud találkozni.

Frissítve (csütörtök, 09:33)

Fegyverneky Zsófia után Krnjics Szara személyében újabb pécsi kosaras szerződött a bajnoki címvédő és kupagyőztes MKB-Euroleasing Sopronhoz.

A szerb származású de a közelmúltban magyar állampolgárságot kapott középjátékossal kétéves megállapodást kötött a jövőben főként magyarokra építő klub.

Hallgassa meg a Fegyverneky Zsófiával készült teljes interjút!


[audio:http://www.pecsma.hu/audio/fegyverneky-interju1.mp3]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő