Félcsapatnyi próbajátékossal is nyerte első edzőmeccsét a PMFC

Weitner Ádám először irányította a csapatot, sima győzelemmel kezdett a Szekszárd ellen a Pécs úgy, hogy hét próbajátékos kapott bizonyítási lehetőséget.

A PMFC szombaton játszotta le első felkészülési mérkőzését a nyári időszakban, így most először ülhetett a pécsiek kispadján vezetőedzőkén Weitner Ádám. Bár a Szekszárd elleni 90 perc során két teljesen más csapat játszott a két félidő során, azért az elég gyorsan kiderült, hogy a csapat új trénere elég mást fog játszatni a Munkással, mint amit az elmúlt két évben megszokhattunk.

Már az alap felállást elnézve is látszott, hogy a PMFC-től kicsit szokatlan, 4-2-3-1-es formációt alkalmazza Weitner, mint ahogyan az is kiderült pár perc alatt, hogy a földön igyekszik a játékot építeni, ívelgetés helyett legfeljebb egy-egy méretes keresztlabda erejéig borzolták a város drónhasználóinak idegeit a pécsi játékosok.

A PMFC idei első kezdőcsaptában nagy meglepetés nem volt, a jelenleg rendelkezésre álló játékosok fényében a legerősebbnek tűnő tizeneggyel futott ki az együttes a Szekszárd ellen. Az új igazolások közül Hadaró Valentin és Harsányi István is ott volt a kezdőben, és míg előbbin még érződött, hogy ismerkedik az új közeggel, addig Harsányi nagyon is aktív volt az első 45 perc során. Rácz góljával szerzett vezetést a félidő derekán a Pécs, az 1-0-s előny maradt is a szünetig.

Harsányi István jól mozgott első PMFC-s meccsén

Ami után aztán kezdődhetett a nagy ismerkedő-délelőtt. A második félidőre sort cserélt ugyanis a Pécs, az „új” csapatban pedig többségében próbajátékosok igyekeztek bizonyítani. Szám szerint heten. Közül hárman vannak, akikre érdemes odafigyelni. Laczik Levente az Újpest tartalékcsapatában bizonyított eddig, Puska Péter a Vasas Kubala Akadémiáról jött szerencsét próbálni (ott az előző szezonban 15 gólt lőtt), míg Busa Bence Szolnokról érkezett, hogy meggyőzze a PMFC szakmai stábját. Busa tavaly ősszel még az NB III.-es Dabas legjobb góllövője volt (fél szezon alatt 11 találatig jutott), hogy tavasszal már az NB II.-ben jusson el 5 gólig.

Rajtuk kívül megmutatta még magát Székely Benedek (ő Vid nevelés), Takács Zsombor (a BVSC-ből jött, de a Fradiban nevelkedett), egy fiatal kapus, Nagy Szilveszter (Puskás Akadémia) és a Weitner számára nagyon is ismerős Sandal Dominik, aki az előző szezont Pápán töltötte.

Néhány pécsi fiatalt is kipróbált az új edző (Bachesz, Bozóki, Bukovics), és összességében elégedett is lehetett, hiszen 3-1-re nyert végül a Pécs.

– Az edzőmeccs, meg az egész hét nagyon tetszett – értékelt a találkozó után a PMFC honlapján Weitner Ádám. – Kedden érkeztem, és nagyon kemény edzéseket tartottunk. A srácok próbáltak mindent beleadni és a mostani meccsen is minél jobb benyomást kelteni. Mondtam, hogy ne legyenek görcsösek és próbáljanak focizni, vállalkozni. A labda nélküli játéka szerintem eddig sem volt rossz a csapatnak. Elégedett vagyok, attól függetlenül, hogy ez volt az első edzőmeccs, beleadtak mindet, úgyhogy megdicsértem őket.

PMFC–Szekszárd 3-1 (1-0)
Labdarúgó felkészülési mérkőzés, Pécs, Id. Dárdai Pál Edzőközpont.
PMFC I. félidő: Helesfay (Kovács P., 30.) – Marques-Airosa, Rácz, Katona, Hadaró – Nikitscher, Futó – Sandal, Grabant, Harsányi – Tihanyi.
PMFC II. félidő: Kovács P. (Nagy, 60.) – Svedyuk, Bozóki, Takács, Laczik – Székely, Bachesz (Bukovics, 75.), Kövesdi, Károly – Busa, Puska. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gólok: Rácz (22.), Károly (47.), Busa (84), ill. Sütő (79.)

Fotók: PMFC / Kurdi József

Hirdetés