13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaFélidőben a TESZ vezet a kispályán

Félidőben a TESZ vezet a kispályán

Félidejéhez érkezett a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által szervezett Hummel-kupa városi kispályás labdarúgó bajnokság, amelynek a Várkői stadion salakos pályái adnak otthont. A szervezők az őszről ugyan előrehoztak két fordulót, de a tavaszi tabella végeredménye már kialakult.

Ezen a héten már az őszi bajnokság első fordulójának mérkőzéseit rendezték, hétfőn pedig a második – egyben a nyári szünet előtti utolsó – kör összecsapásai várnak a labdarúgókra. A kiváló hangulatú rendezvényen több mint nyolcvan csapat ezernél is több játékosa méri össze tudását hétről hétre. A bajnokság nívójának emeléséhez a PSN Zrt. jelentős anyagi támogatást nyújtott, a szervezők jóvoltából új salak került a pályákra, és az öltözőket is felújították a rajtra.

– Szerencsénk volt az idén, mert az időjárás nem szólt bele a szervezésbe, csak pár meccset kellett az eredeti tervtől eltérő időpontban lejátszani. Az őszi idény vége pedig átnyúlt volna novemberre, amikor már kiszámíthatatlan az időjárás, ezért inkább most játszunk le két fordulót az őszi mérkőzésekből – tudtuk meg a kispályás bajnokság főszervezőjétől, Ábrahám Attilától.

Több játékos is kiemelte, hogy az idei bajnokság egyik legnagyobb pozitívuma az országos szinten is kiemelkedő minőségű honlap, ahol folyamatosan frissülnek az információk, meg lehet tekinteni a góllövőket és a tabella alakulását is. Ugyanakkor a játékosok innen értesülnek az esetleges módosításokról és a játékvezetői küldésről is.

Toma Árpád, a megye I-ben idén bajnoki címet szerző Sellye edzője ugyancsak a honlapot és a tökéletes szervezést emelte ki: – Az idei nagyon jól megszervezett bajnokság, amelyhez a honlap is nagyban hozzájárul, hiszen ezen keresztül minden információ hamar és pontosan eljut az érdekeltekhez. Kiváló körülmények között, felújított öltözőkben készülhetünk minden héten a mérkőzésekre – sorolta a pozitívumokat az immár nyolc éve kispályázó volt válogatott labdarúgó.

A tavaszi kör után a Szuperligát a Toma Árpádot is soraiban tudó TESZ vezeti, második az Albatrosz, a félidei dobogó harmadik fokára pedig a Duplex Rota állhat. Az I. osztályban a Diana Vendéglő vezet, második a Kácsor Síremlék, a harmadik helyen a Balkán Express áll.

A Szuperliga tavaszi gólkirálya huszonegy találattal Bori Szilveszter (Albatrosz) lett, őt hat góllal lemaradva csapattársa, Galambos Zoltán követi, Reich Sebastian (TESZ) tizenkét góljával a harmadik. Az I. osztály góllövőlistája szorosabb, tizenhárommal Bakó Gábor (Diana Vendéglő) áll az élen, őt holtversenyben, csupán két góllal lemaradva Kiszely Mihály (Állás-Pont) és Hideg Mihály (Balkán Express) követi.

A városi kispályás labdarúgó bajnoksággal kapcsolatban friss híreket, fotókat a www.kispalya.baranyafoci.hu oldalon érhet el.

Tasi Tímea írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő