Felkészülés: ikszelt a PMFC a Kozármislennyel

A PMFC utolsó téli felkészülési mérkőzésén 1-1-es döntetlenre végzett a Kozármisleny FC vendégeként.

Vasárnap délután játszotta nyolcadik, egyben utolsó téli felkészülési mérkőzését a PMFC NB III.-as labdarúgócsapata, amely a tavaszi bajnoki rajt előtti főpróba alkalmával a csoport rivális Kozármisleny FC vendégeként lépett pályára. A piros-feketék már a találkozó 6. percében előnybe kerülhettek volna, ám a Juhász László közeli fejesét Molnár Péter még lábbal hárítani tudta.

A támadószellemű pécsiek főlénye a 19. minutumban érett góllá, egy sarokrúgást követően Juhász László talált a hazai háló jobb felébe, 0-1. Nem sokkal később a keresztléc segítette ki a kék mezes házigazdákat, akik több mint fél órányi játék után tudtak csak igazán veszélyt jelenteni a pécsi kapura. Vas László tanítványai végül egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A fordulás után egy jó helyről elvégzett szabadrúgást követően kerülte el a labda Kovács Benedek kapuját, de a kozármislenyi portásnak is többször közbe kellett avatkoznia. A 65. percben Péter Bence próbálkozott egy szemfüles emeléssel, míg öt minutummal később sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak. Egy védelmi hibát követően Tóth Marcell lőtt a tizenhatos vonaláról a jobb alsóba, 1-1.

Negyed órával a vége előtt Péter Bencét ugratták ki a társak, aki az ötös jobb széléig vitte le a labdát, éles szögből kapura szánt löketét azonban megfogta a kapus. Kovács Benedek, a mecsekaljaiak portása is látványosan hárított a 83. percben, Márkvárt Patrik közeli próbálkozását tolta ki lábbal. Az utolsó percekben aztán mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy megszerezze a győzelmet.

A két szomszédos baranyai NB III.-as gárda egymás elleni főpróbája végül 1-1-es döntetlennel ért véget. Vas László tanítványai ezzel maga mögött hagyta a valamivel több, mint hat hetes felkészülési időszakot. A PMFC innentől pedig már a Szeged-Grosics Akadémia elleni tavaszi szezonnyitóra készülhet, amely március 3-án, vasárnap 14.30-kor kezdődik Gyulán.

Forrás: pmfc.hu
Kiemelt kép forrása: PMFC Facebook (Kurdi József)

Hirdetés