Félmaratont futnak Csehországban a pécsiek

Idén sem marad pécsi szereplők nélkül az egyik legrangosabb közép-európai nyári futóverseny, az olmützi félmaraton. A június 23-i rendezvényen négy pécsi futó is részt vesz. A cseh város és Pécs a sport mellett kulturális területeken ápol gyümölcsöző partneri kapcsolatokat. A futók egy részét szerdán Őri László alpolgármester fogadta irodájában.

Olmütz (Olomouc) és Pécs hagyományos nemzetközi együttműködését több éve színesíti a tény, hogy a morvai város nívós félmaratoni futóversenyére invitáltak két pécsi futót is.

A futókat Őri László látta el „útravalóval”

A Fittbike SE Dinya Illés által kiválasztott futói, Bárácz Bernadett és Szilágyi Omer Őri László alpolgármestertől kaptak némi útravalót – többek között pólót, zászlót és ajándékot. Mint azt a városvezető elmondta, a futóverseny már hagyományosan erősíti a két város kapcsolatát. A versenyen a két sportolón kívül még két másik pécsi futó is részt vesz.

Pécs immár harmadik alkalommal kap meghívást az olmützi félmaratoni versenyre. Tavaly is a Fittbike SE, tavaly előtt a PSN Zrt. futói vettek részt szép eredménnyel. A futók a versenyrészvételen kívül városunkat is képviselik majd, hiszen a programok során fogadja őket Antonin Stanek, Olmütz polgármestere. Ezen kívül megismerhetik a partnerváros nevezetességeit.

Pécset és az országot is képviselik a versenyen

Olmütz városa az idei évben kilencedik alkalommal rendezi meg a Prague International Marathonnal együttműködésben a hagyományos nyári félmaratoni versenyt, melyre testvér- és partnervárosaiból két-két sportolót hívtak meg. Idén június 23-án kerül sor a rangos sporteseményre a RunCzech Running League hagyományos versenyelemeként. Az Olmütz Félmaraton remek megmérettetés azon nemzetközi résztvevők számára, akik a sportot szívesen társítják a turizmussal vagy kikapcsolódással.

A tavaly megrendezett versenyen 30 országból 6 ezer futó vett részt, többek között Kenyából, Etiópiából és Marokkóból is érkeznek sportolók.

A félmaratoni verseny programján kívül Olmütz városa gondoskodik arról, hogy a nemzetközi sportélet képviselői megismerhessék a várost, ezért városnézéssel, valamint kulturális programokkal egészítik ki a sporteseményt és a kétnapos olmützi tartózkodást.

Hirdetés