Félmillióra büntették a PMFC-t

Az OTP Bank Liga múlt hétvégi utolsó fordulója után a Pécs és a Ferencváros kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától.

hirdetés

Az mlsz.hu beszámolója szerint a testület a keddi ülésén a Pécset 500 ezer, az FTC-t pedig 200 ezer forint megfizetésére kötelezte. A baranyai egyesületet azért marasztalta el, mert a Nyíregyháza elleni mérkőzésén rendezési hiányosságokat tapasztaltak, a szurkolók pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba és használták is azokat, rasszista megnyilvánulásaik voltak, valamint a klub megsértette a hangosbemondó használatára vonatkozó szabályzati előírást is.

Az FTC-Videoton mérkőzéssel kapcsolatban a fővárosi klubot mint visszaesőt büntette a testület, mert a szurkolói szidalmazták az ellenfelet és más sportszervezetet.

Csilus Tamás (Lombard) és Josip Elez (Honvéd) egy-egy, Lencse László (Puskás FC) pedig két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Bekő Balázst, a Kecskemét vezetőedzőjét – aki a következő szezonban már a Diósgyőrt irányítja – egy NB I-es találkozóra szóló eltiltással sújtották.