Tisztán zajlott a záróforduló

Nem talált visszaélésre utaló jeleket a férfi bajnokság alapszakaszának múlt hétvégi zárófordulójában a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ).Vetési Iván MKSZ-elnök egy hete felkérte Kersch Ferencet, az MKSZ szakmai- és versenybizottságának elnökét, hogy a testület vizsgálja ki a Tatabánya-Pécs (31-35) bajnoki mérkőzést rendezési, bíráskodási és ellenőrzési szempontból. A Tatabánya meglepetésre kapott ki a vendég Pécstől, amely így akár az 5-8. helyért is folytathatta volna szereplését, és nem kellett volna a 9-12. helyért, a kiesés elkerüléséért harcolnia. A baranyaiak végül a 9. helyen zártak.

hirdetés

“2012. március 30-én a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága lezárta a vizsgálatot a Budapest Bank Liga 22. (záró) fordulójának mérkőzéseivel kapcsolatban” – áll az MTI-hez szombaton eljuttatott állásfoglalásban. “A testület megállapította, hogy a mérkőzések kapcsán visszaélésre utaló jelek nem voltak felfedezhetőek, nem volt tapasztalható olyan körülmény, amely akár a játékvezetők, akár a résztvevő sportszervezetek, akár pedig a résztvevő sportolók felelősségét megalapozhatta volna, amely alapján következtetni lehetett volna olyan tényekre, hogy valamely résztvevő rosszhiszeműen, csalárd módon, vagy nem a fair play szellemében tevékenykedett volna.”

A jelenlegi versenykiírás nem tartalmazza, hogy az alapszakasz utolsó fordulójának mérkőzéseit azonos időpontban rendezzék meg, az MKSZ azonban a 2012/13-as szezonra vonatkozó versenykiírásban már szabályozni fogja az utolsó fordulóban sorra kerülő találkozók kezdési időpontját.