5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálPMFC: Fizettek, mielőtt sztrájkoltak?

PMFC: Fizettek, mielőtt sztrájkoltak?

Előbb a Nemzeti Sport, majd több hazai online sportlap írt arról, hogy nincs minden rendben a PMFC-nél a fizetésekkel, ezért a játékosok meghekkelték a csapat egyik edzését. A fizetéseket – úgy tudjuk – már meg is kapták a focisták, sőt még a sztrájk előtt intézkedtek erről. Hétvégén kiderül, minden rendben van-e a mélyben.

Meglehetősen jó formában kezdte a szezont a PMFC, ám a lendület csak az első három bajnoki meccsig tartott. Azt követően elindult a zuhanás a csapatnál, nem jöttek az eredmények, sőt, egy-egy komolyabb zakót is begyűjtöttek a pirosfeketék

A hanyatlás hátterében nem tudni mi állhatott, de a legtöbb játékos éppen az utóbbi hetekben nem kapta meg időben a járandóságát. Információink szerint volt akinek pár héttel, volt, akinek már két hónappal lógott a Matyi Dezső többségi tulajdonában álló cég. A különböző olvasói, szurkolói fórumokon ugyanakkor többen megjegyezték, ez a csúszás még nem okozhat súlyos anyagi gondokat.

Az Újpest elleni meccs választ adhat a kérdésre, hányadán is állunk...
Az Újpest elleni meccs választ adhat a kérdésre, hányadán is állunk…

Szerettünk volna hivatalos forrásból tájékozódni, de Feleki Attila ügyvezető kijelentette: nem nyilatkozik, s a játékosokat, az edzőt sem tudtuk szóra bírni. Matyi Dezső elérhetetlennek bizonyult mobilján, szöveges üzenetünkre nem reagált.

A csapat háza tájáról ugyanakkor úgy értesültünk, Koller Krisztián, a csapat egyik legjobb középpályása tüzelhette fel a többieket, hogy lépjenek valamit az elmaradt pénzek miatt.

Az egyik edzésen a fiúk nem is végezték el a feladataikat, magyarul sztrájkoltak. Koller pedig szerződéshosszabbítás előtt is áll, kapott egy ajánlatot, de nem fogadta el. A tulajdonos kérésére pedig a legutóbbi bajnokin elszenvedett sérülése miatt nem is járhat edzésekre.

Még a sztrájk előtt annak híre már az ominózus tréninget megelőzően a vezetőséghez is eljuthatott információink szerint, s emiatt gondoskodtak is az utalásokról. A tiltakozó akciót ezzel együtt megtartották a PMFC-sek. Ezt követte, hogy mindenkit 150 ezer forintos pénzbüntetést sújtottak, hiszen a pénzek már úton voltak, amikor az edzés negligálására sor került – mondta forrásunk.

– Úgy tudom a fizetések rendben vannak már, ismereteim szerint a klub egyetlen játékosnak sem tartozik jelentősebb összeggel, legfeljebb kisebb, nem számottevő elmaradások lehetnek még – közölte csütörtökön n a klub egyik neve elhallgatását kérő alkalmazottja.

Az, hogy a történtek milyen hatással lesznek a klub teljesítményére, várhatóan kiderül a hétvégi Újpest elleni derbin. Ha – így, sok sérült mellett is – vért izzadva felszántják a pályát a győzelemért, várhatóan a viharfelhők elvonulásáról beszélhetünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő