12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportFoci-Eb: lábunkban a sorsunk

Foci-Eb: lábunkban a sorsunk

A portugálok számára sorsdöntő összecsapás következik a magyar válogatott ellen a franciaországi labdarúgó-Eb csoportkörének harmadik mérkőzésén. A luzitánok még nem, a magyar együttes viszont már továbbjutott az F csoportból, ám nagy kérdés, hogy Geráék kivel játszanak majd a legjobb nyolc közé kerülésért. Összeszedtük a lehetőségeket.

Portugáliának mindenképpen győzniük kellene a magyar válogatott ellen, mert az eddigi két döntetlenjükkel mindössze két pontot szereztek, s ha kikapnak tőlünk vagy ismét ikszelnek, akkor Izland esetleges Ausztria elleni győzelme esetén könnyezve mondhatnak búcsút az Eb-nek.

A már továbbjutott magyar csapat számára sem mindegy azonban, hogy hányadik helyen végez az F csoportban.

Amennyiben az első helyen végzünk – amelyhez nyernünk vagy ikszelnünk kell Ronaldóékkel -, akkor az E csoport második helyezettjével, azaz vagy a belga, vagy a svéd vagy az ír csapattal játszanánk vasárnap este kilenc órakor Toulouse-ban.

Amennyiben a második helyre futnánk be, azaz kikapnánk Portugáliától, de Izland nem nyerne Ausztria ellen, akkor Anglia lenne az ellenfél hétfőn 21 órától Nizzában. Ha kikapnánk Pepééktól és Izland legyőzné Ausztriát, akkor csoport-harmadikként Horvátország ellen játszanánk szombaton este kilenc órától Lens városában.

Ha figyelembe vesszük a lehetséges ellenfeleket, akkor bizony egyik gárda ellen sem mehetünk biztosra, igaz, az eddigi játékunkat eltekintve egyik sem lenne legyőzhetetlen.

A nyolcaddöntő párosításai közül két párharc biztos már, Svájc és Lengyelország szombaton 15 órakor küzd meg egymással Saint-Étienne-ben, míg az akár döntőnek is beillő olasz–spanyol derbire hétfőn 18 órától kerül sor Saint-Denis-ben.

Az egyenes kieséses szakasz ágrajz szerint:

Svájc – Lengyelország
Horvátország–B/E/F3
Wales–C/D3
F1–E2

Németország–A/B3
Olaszország–Spanyolország
Franciaország–C/E3
Anglia–F2

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő